اگر به دنبال مشاوره در مورد چگونگی تبدیلشدن به یک طراح سایت حرفه ای هستید، اطلاعات قدیمی زیادی پیدا خواهید کرد. ممکن است مقالاتی را مشاهده کنید که به شما میگوید فنآوریهایی را که دیگر استاندارد صنعت طراحی وب نیستند، بیاموزید. بهعنوانمثال، مقالاتی که میگویند شما نیاز به فتوشاپ دارید. برخی از مقالات قدیمی در مورد فنآوریهای مرده مانند Flash صحبت میکنند. در این مقاله ما سعی کرده ایم که یک راهمای جامع برای شما آماده کنیم که بتوانید به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید.
از انواع نمونه های طراحی سایت می توان به طراحی سایت شرکتی ، طراحی سایت فروشگاهی اشاره کرد.
همچنین درباره اینکه طراحی سایت چیست، اختلافنظر وجود دارد. برخی از نویسندگان مقالات طراحی سایت را بهعنوان زمینهای خلاقانه توصیف میکنند که با طراحی بصری اما برای وبسایتها سروکار دارد. نویسندگان دیگر آن را یک مهارت فنی توصیف میکنند که با برنامهنویسی وبسایتها با استفاده از HTML و CSS انجام میشود.
اما کدام از این تعاریف طراحی سایت محسوب میشود؟
فهرست مطالب
- 1 طراحی سایت چیست؟
- 2 یک طراح سایت حرفه ای کیست و چهکاری انجم میدهد؟
- 3 مهارتهای طراحی لازم برای یک طراح سایت حرفه ای
- 4 یادگیری اصول طراحی گرافیکی
- 5 توحه به نکات تجربهی کاربری در طراحی سایت
- 6 رعایت کردن قابلیت دسترسی برای کاربران
- 7 ابزارهای طراحی لازم برای یک طراح سایت حرفه ای
- 8 ضرورت استفاده نرمافزار ادوبی فتوشاپ برای یک طراح سایت حرفه ای
- 9 انواع روش های طراحی سایت به چه صورت است؟
- 10 یک طراح سایت حرفه ای باید لیست نمونه کار داشته باشد
- 11 اما حالا چگونه باید برای خودتان نمونه کار بسازید؟
- 12 چطور کار طراحی سایت را شروع کنید؟
طراحی سایت چیست؟
ما برای ایجاد یک وبسایت از مهارتها و ابزارهای مختلف استفاده میکنیم. طراحی سایت زیبایی و ظاهر سایت را بهاندازه عملکرد آن دربرمی گیرد. اگر یک وبسایت یک ماشین بود، طراحی وب شامل شاسی و طراحی داخلی میشد. طراحی سایت نیز همچنین شامل موتور و مکانیک خودرو میشد.
طراحی سایت یک حرفه خلاق و فنی است؛ که شامل رشتههایی مانند رابط کاربری یا طراحی UI، تجربه کاربری یا طراحی UX و طراحی واکنش گرا است. طراحان سایت حرفه ای میتوانند در زمینه توسعه و بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) کار کنند.

یادگیری برای تبدیلشدن به یک طراح سایت حرفه ای ممکن است کاری دلهرهآور به نظر برسد، اما نیازی نیست که در هر یک از این رشتهها مهارت داشته باشید. کافی است کمی از همه آنها بدانید. همه طراحان سایت حرفه ای ازنظر مهارتهای ترکیبی و سطح قدرت بین این مهارتها منحصربهفرد هستند.
یک طراح سایت حرفه ای کیست و چهکاری انجم میدهد؟
طراحان سایت حرفه ای کارهای مختلفی انجام میدهند. اکثر پروژههای طراحی سایت آنقدر بزرگ و پیچیده نیستند که بتوانند پنج نفر مختلف را با متخصصان مختلف استخدام کنند. به همین دلیل است که طراحان سایت وجود دارند.
بیشتر وبسایتها یکی از سه دسته زیر هستند:
- برنامههای وب: اینها سایتهایی مانند فیس بوک یا Udemy هستند. ایجاد سایتهای بزرگ مانند این سایتها یک کار پیچیده است. این سایتها واقعاً برای یک طراح وب مناسب نیست. اگر میخواهید در چنین سایتهایی کارکنید، باید حرفه یک توسعهدهنده وب یا برنامهنویس وب را یاد بگیرید.
- سایتهای تجارت الکترونیک: فروشگاههای آنلاین که میتوانند مانند آمازون پیچیده باشند. آنها همچنین میتوانند بهسادگی فروشگاههای کوچک آنلاین باشند که تعداد انگشتشماری از محصولات را به فروش میرسانند.
- سایتهای مبتنی بر محتوا: اینها سایتهایی هستند که هیچگونه تعامل پیچیده با کاربر ندارند. بازدیدکنندگان از چنین سایتهایی برای به دست آوردن اطلاعات استفاده میکنند. اکثر آنها به بهبود محتوای آن کمک نمیکنند. اینها وبلاگهایی مانند waitbutwhy.com، سایتهای خبری مانند nytimes.com و “ویترین فروشگاه” برنامههای کاربردی وب مانند webflow.com هستند.
طراحان سایت حرفه ای مستقل در درجه اول روی سایتهای ساده مبتنی بر محتوا و سایتهای فروشگاهی کار میکنند. اگر سایتها پیچیدهتر باشند، بهجای آن طراح بخشی از یک تیم خواهد بود. طراحان موفق وب که روی پروژههای سادهتر کار میکنند، معمولاً پروژه را از ابتدا تا انتها بهتنهایی انجام میدهند. آنها سایت را طراحی، ساخت و راهاندازی میکنند. این بدان معناست که برای یادگیری طراحی وب، باید مهارتهای مختلف را بیاموزید.

مهارتهای طراحی لازم برای یک طراح سایت حرفه ای
اولین مرحله از ایجاد یک وبسایت عالی طراحی آن است. اصطلاح طراحی، در این مورد، به معنای خلاقانه است.
وبسایتهای برتر مانند ساختمانها هستند. اولین قدم ایجاد یک طرح عالی، طراحی برای سایت است. این موضوع مانند یک طرح معماری ساختمان است.
اگر به هر زمینه طراحی مانند معماری، طراحی محصول یا طراحی مد فکر کنید، درست مانند هر زمینه طراحی دیگر، طراحی سایت جایی است که عملکرد با زیباییشناسی مطابقت زیادی دارد. در زمان قدیم، ایجاد یک سایت و همهچیز در مورد عملکرد آن بود. هیچکس واقعاً به زیبایی یک سایت اهمیت نمیداد؛ اما امروزه زیباییشناسی نیز بهاندازه عملکرد سایت اهمیت دارد.

برای تبدیلشدن به یک طراح سایت حرفه ای، باید مهارتهای طراحی خاصی را بیاموزید.
یادگیری اصول طراحی گرافیکی
این رشته برای طراحی چاپ استفاده میشد. منظور از طراحی گرافیکی اشیایی مانند پوستر، کتاب و جلد آلبوم بود. امروزه طراحی گرافیکی شامل طراحی محصولات دیجیتالی مانند وبسایتها و اپلیکیشن های موبایل است. اصول طراحی گرافیک بهاندازه پوسترها و تابلوهای تبلیغاتی در وبسایتها نیز کاربرد دارد؛ که شامل موضوعاتی مانند نظریه طراحی، تایپوگرافی، نظریه رنگ، سلسلهمراتب بصری و موارد دیگر است.

بهعنوان یک طراح سایت حرفه ای، باید اصول اساسی طراحی گرافیک را برای ایجاد وبسایتهای جذاب درک کنید.
توحه به نکات تجربهی کاربری در طراحی سایت
ما برای انسانها وبسایت میسازیم. انسانها اهدافی را دنبال میکنند، خواه برای مطالعه در مورد یک موضوع و یا سفارش محصولات ورزشی. اگر مردم نتوانند از وبسایت شما برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند، وبسایت شما شکستخورده است. اگر کاربران در زمان بازدید سایت شما تجربه بدی دارند، مهم نیست که وبسایت شما یک اثر هنری است یا نه.
بهعنوان یک طراح سایت حرفه ای، باید اصول تجربه کاربر را برای ایجاد وبسایتهای قابلاستفاده درک کنید. اینها وبسایتهایی هستند که دستیابی به اهداف مربوطه را برای کاربران و صاحبان مشاغل آسان میکنند.

رعایت کردن قابلیت دسترسی برای کاربران
بخشی از کاربران وبسایت شما شاید افراد دارای معلولیت باشند. بهعنوانمثال، حدود 4.5 درصد از مردم نوعی کوررنگی دارند. اگر وبسایت شما ترکیب رنگهایی داشته باشد که تشخیص آن برای چنین افرادی دشوار است، درنهایت 4.5 درصد از کاربران ناامید خواهند شد و دیگر به سایت شما بازنخواهند گشت.

درک اصول دسترسی به وب به شما کمک میکند تا سایتهایی بسازید که برای همه قابلاستفاده باشد.
ابزارهای طراحی لازم برای یک طراح سایت حرفه ای
طراحان سایت حرفه ای دیگر نیازی به استفاده از مداد و کاغذ برای ایجاد طرحهای طراحی و ماکت ندارند؛ اما طراحان سایت میتوانند با نرمافزار اختصاصی طراحی کنند.

برای طراحی وبسایت، باید یکی از این برنامههای طراحی رابط را انتخاب کنید:
- Figma (در Windows، macOS و مرورگر موجود است)
- Sketch (فقط در macOS موجود است)
- Adobe XD (در Windows و macOS موجود است)
یکی از این ابزارها ابزار اصلی شما برای ایجاد طرح خواهد بود. Sketch مدتی است که استاندارد این صنعت است. Figma و Adobe XD تازهوارد هستند، اما از بسیاری جهات از Sketch پیشی گرفتهاند.
ضرورت استفاده نرمافزار ادوبی فتوشاپ برای یک طراح سایت حرفه ای
یکی دیگر از ابزارهای طراحی که احتمالاً باید با آن آشنا باشید Adobe Photoshop است. برای طراحی نیازی به فتوشاپ ندارید. در عوض، از آن برای ویرایش عکس استفاده خواهید کرد. بسیاری از وبسایتها در طراحی خود از عکسها استفاده میکنند. گاهی اوقات این عکسها جلوههایی مانند نوردهی دوگانه دارند. ممکن است لازم باشد عکسی را از پسزمینه آن جدا کنید. برای دستیابی به چنین جلوههایی، به Photoshop نیاز دارید.
همچنین میتوانید ماکتهای وبسایت را در داخل Photoshop طراحی کنید. درواقع تا زمانی که دیگر ابزارهای طراحی رابط کاربری در بازار ظاهرنشده بودند، این همان چیزی بود که بسیاری از طراحان انجام میدادند. Photoshop مخصوص ویرایش عکس است، ازاینرو نام آن “فتوشاپ” است. ابزارهایی مانند Figma بهطور خاص برای طراحی وبسایت و اپلیکیشن موبایل ساختهشدهاند. آنها دارای ویژگیهایی هستند که طراحی را آسانتر، سریعتر و کارآمدتر میکند.

پس از یادگیری نحوه ایجاد طرح، باید نحوه تبدیل این طرحها به سایتهای کاربردی را بیاموزید.
انواع روش های طراحی سایت به چه صورت است؟
شما طراح سایت هستید و وبسایتهای خود را کد نویسی نمیکنید. راههای زیادی برای ایجاد وبسایت وجود دارد:
- میتوانید آن را از ابتدا برنامهنویسی یا کد نویسی کنید.
- میتوانید از قالبهای آماده HTML و از پیشساختهشده استفاده کنید.
- میتوانید از سایت ساز های آماده وبسایت ساده و کاربرپسند مانند Wix و Squarespace استفاده کنید.
- یا میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوا حرفه ای مانند WordPress و Webflow استفاده کنید.
هیچ راه استانداردی برای تبدیلشدن به یک سایت حرفه ای وجود ندارد. این کار یک دخمه پرپیچوخم با ورودیهای زیاد و خروجیهای زیاد است. ابزاری که انتخاب میکنید نحوه یادگیری خاص خود را دارد. هرکدام روش خاص خود را ارائه میدهند. هر ابزار اغلب اشتراکهای بسیار کمی با سایر ابزارها دارد.
1. کد نویسی یا برنامه نویسی
برنامهنویسی قویترین گزینه برای طراحی سایت است، اما برای همه مناسب نیست. برنامهنویسی برای برخی افراد میتواند سرگرمکننده و مفید باشد؛ اما دیگران ممکن است زیاد از آن استقبال نکنند.
توصیه میکنم حداقل یکبار برنامهنویسی را امتحان کنید و ببینید چه حسی دارد. اگر ظرف دو هفته لذت خاصی در آن پیدا نکردید، به گزینه بعدی بروید. اگر از آن لذت نمیبرید، اشتیاق اولیه شما دوام زیادی نخواهد داشت. در زمان یادگیری کد نویسی، قطعاً مشکلات زیادی خواهید داشت؛ اما اگر آن را دوست دارید، ممکن است شغل بسیار خوبی برای آینده خود داشته باشید. برای یادگیری بهتر برنامه نویسی و کد نویسی می توانید از مقاله بهترین سایت برای یادگیری برنامه نویسی استفاده کنید.
اگر مسیر برنامهنویسی را انتخاب کردید، باید این سه زبان برنامهنویسی را یاد بگیرید:
- HTML (زبان نشانهگذاری ابرمتن)
- CSS (صفحات سبک آبشاری)
- جاوا اسکریپت
HTML، CSS و JavaScript برای طراحی بخش سمت کاربر وبسایت هستند. این بخش چیزی است که کاربر میبیند و با آن تعامل دارد. سپس برنامهنویسی بکاند یا سمت سرور وجود دارد. طراحان سایت حرفه ای معمولاً دانش کامل برنامهنویسی ندارند؛ اما برنامهنویسی هنوز بخشی ضروری از یک وبسایت است.

این سه زبان اغلب توسط کتابخانهها و فریمورک ها تکمیل میشوند. آنها دارای اجزای از پیشساخته، قالبها و افزونهها هستند. این اجزای از پیشساختهشده میتوانند روند طراحی و ساخت سایت را تسریع کرده و به شما در طراحی صفحات واکنشگرا یا ریسپانسیو کمک کنند. چند نمونه مشهور از این کتابخانهها و فریمورک ها عبارتاند از:
- بوت استرپ (فریمورک CSS)
- Tailwind CSS (فریمورک CSS)
- jQuery (کتابخانه جاوا اسکریپت)
2. سیستمهای مدیریت محتوا، مانند وردپرس
سیستم مدیریت محتوا یا CMS راهی برای ایجاد وبسایت با یک ابزار است نه کد نویسی یا برنامهنویسی. دروپال و جوملا نمونهای دیگر از سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS هستند، اما محبوبترین CMS وردپرس است. بیش از 40 درصد از همه وبسایتهای جهان، سایتهای وردپرسی هستند. این امر باعث میشود وردپرس در زمینه طراحی وب بهعنوان یک ابزار عالی شناخته شود. چیزی که باعث محبوبیت وردپرس میشود کتابخانه وسیع افزونههای آن است. وردپرس دارای بیش از 58000 افزونه است که به شما کمک میکند تقریباً به هر چیزی دست پیدا کنید، بنابراین نیازی به کد نویسی ندارید.
وردپرس مکانی عالی برای شروع طراحان وب مبتدی است. افزونههای صفحه ساز زیادی مانند Elementor و Divi برای آن وجود دارد. اینها به شما کمک میکند تا با استفاده از صفحه ساز از طریق کشیدن و رها کردن و اجزای از پیشساختهشده سایت خود بسازید. با استفاده از رابطهای بصری میتوانید طرح و سبک المانها را تغییر دهید.
همچنین هزاران قالب و تم رایگان و برتر وردپرس وجود دارد. میتوانید قالبی را که قبلاً برای صنعت خاصی ساختهشده است نصب کنید و شروع به ویرایش محتوا و طراحی سبکها کنید. بهاینترتیب، میتوانید مراحل طراحی و توسعه یک وبسایت را بهطور کامل کنار بگذارید.

درعینحال، وردپرس یک سیستم منبع باز است که به شما امکان میدهد کد خود داخل آن را بنویسید. به همین دلیل است که طراحان سایت حرفه ای حتی در هنگام کد نویسی سایتهای خود از آن استفاده میکنند.
3. Webflow
Webflow یک پلت فرم طراحی سایت است. Webflow یک سازنده سایت، CMS و بستر میزبانی وب همهکاره است. وردپرس بهتنهایی فقط یک CMS است. افزونههایی مانند Divi و Elementor به آن عملکرد صفحه ساز را میدهند؛ اما باید سایت خود را در جای دیگری میزبانی کنید و هاست جداگانه برای آن تهیه کنید.
سایت ساز Webflow با سایر سازندگان سایت کاملاً متفاوت است. اینیک سایت ساز در درجه حرفه ای است. درواقع یک سایت ساز بصری drag-n-drop نیست. ساختن یک سایت در Webflow مانند کد نویسی است، اما انجام آن بهصورت بصری انجام میشود.

زیبایی کار با Webflow این است که شمارا چند قدم به یادگیری نحوه کد نویسی نزدیک میکند. Webflow از HTML و CSS را در فرایند طراحی سایت استفاده میکند. شما میتوانید برچسبهای HTML را اضافه کرده و با استفاده از کلاسهای CSS طرح و سبک آنها را تغییر دهید، درست مانند کد نویسی. این روند شمارا مجبور میکند تا فیزیک زیرین این دو زبان و نحوه تعامل آنها با مرورگر را برای ایجاد ظاهر نهایی یک صفحه بیاموزید.
4. سایت ساز های بصری و آنلاین
اینها سیستمعاملهایی مانند Wix، Squarespace، Shopify، Weebly و بسیاری دیگر هستند. این پلتفرمها برای کارآفرینان است. برای افرادی که میخواهند یک وبسایت شخصی یا سایتی برای کسبوکار خود بسازند. آنها میخواهند خودشان آن را بدون کمک استخدام طراح سایت حرفه ای یا شرکت طراحی سایت بسازند.

برای کارآفرینان، این نوع بسترها عالی هستند؛ اما هدف شما این است که یک طراح سایت حرفه ای شوید که وبسایتهای سفارشی را بهعنوان یک سرویس طراحی و ایجاد میکند. به همین دلیل، توصیه نمیکنم با این گزینهها شروع کنید.
یک طراح سایت حرفه ای باید لیست نمونه کار داشته باشد
در دنیای طراحی سایت، کارفرمایان و مشتریان بر اساس رزومه، داوطلبان را قضاوت نمیکنند. آنها داوطلبان را بر اساس نمونه کارهایشان قضاوت میکنند. ممکن است به نظر برسد که این خبر بدی برای افراد مبتدی باشد، اما عکس آن صادق است. در اکثر زمینهها، آگهیهای شغلی اغلب تجربه کاری قبلی را درخواست میکنند. استخدام طراح سایت حرفه ای نیاز به تجربه دارد، اما برای کسب تجربه به شغل نیاز دارید؛ بنابراین مشکل مرغ و تخممرغ را برای مبتدیان ایجاد میکند.
اما در زمینه استخدام طراح سایت، کارفرمایان بر نمونه کارهای شما تمرکز میکنند. پروژههایی را تمرین کنید که بر اساس ابتکار خود ایجاد کردهاید. درست است، پروژههایی که شما قبلاً انجام دادهاید برای کارفرما اهمیت زیادی دارد؛ اما نمونه کارهای شما نیز به همان اندازه موردقبول کارفرمایان است. البته در مورد هر کارفرمایی این موضوع صادق نیست. این امر بهویژه هنگام فریلنسرینگ صادق است. فریلنسینگ احتمالاً بهترین روش کسب درآمد برای اکثر طراحان سایت حرفه ای است.
اما حالا چگونه باید برای خودتان نمونه کار بسازید؟
این قسمت ساده است. پروژههای تمرینی انجام دهید یک وبسایت برای دوست خود ایجاد کنید. از سایتهایی مانند Awwwards و Dribbble الهام بگیرید و نسخه منحصربهفرد خود را از یک طرح مشخص ایجاد کنید.
ساخت سایت نمونه کارهای خودتان
بسیاری از طراحان نمونه کارهای خود را در سایتهایی مانند Dribbble و Behance بارگذاری میکنند. این بهخودیخود خوب است و وقتی میخواهید از آن سایتها کار پیدا کنید برای شما کاربرد دارد؛ اما بهعنوان یک طراح سایت حرفه ای، شما باید سایت نمونه کارهای خود را داشته باشید و کارفرمایان خود را به آنجا بفرستید. از نمونه طرح های طراحی سایت شخصی می توانید برای ساخت سایت نمونه کارتان استفاده کنید.

اما 3 دلیل عالی وجود دارد که شما باید یک سایت برای نمونه کارهای خود داشته باشید:
- شمارا شبیه یک طراح سایت حرفه ای میکند. شما شبیه فردی هستید که در حرفه خود جدی است و به نظر میرسد میخواهد خدمات خوبی ارائه دهد. چه کسی نمیخواهد چنین شخصی را استخدام کند؟
- شما این فرصت را دارید که با کارفرمایان خود مشورت کنید. شما نهتنها میتوانید کارهای مجموعه خود را به نمایش بگذارید. همچنین باید به آنها بگویید که چرا باید شمارا استخدام کنند و در هنگام کار با شما چه چیزی دریافت خواهند کرد.
- سایت شما فقط شمارا نشان میدهد. اگر لینکی پروفایل Behance خود را برای کارفرما ارسال کنید، افراد را بهجایی میفرستید که بتوانند پروفایل سایر طراحان را بررسی کنند. این موضوع قطعاً به ضرر شماست
چطور کار طراحی سایت را شروع کنید؟
اکنونکه میدانید چگونه یک طراح سایت حرفه ای شوید، بیایید در مورد گرفتن پروژه طراحی سایت بحث کنیم.
اکثر طراحان وب یا در شرکتها کار میکنند یا بهطور مستقل بهعنوان فریلنسر مشغول به کار هستند. البته هریک از آنها مزایا و معایب خاص خودش را دارد. برخی از طراحان وب بهعنوان فریلنسر از طریق شرکتها کار میکنند.
کار برای شرکتها
شرکتها مکانهایی مانند استودیوهای طراحی، آژانسهای بازاریابی یا آژانسهای دیجیتال مارکتینگ هستند. آنها همچنین خود را آزمایشگاههای خلاق و دهها نام دیگر مینامند که دوست دارند از آنها استفاده کنند.
این شرکتها ممکن است یک طراح سایت را بهعنوان کارمند تماموقت استخدام کنند یا آنها را بهعنوان یک فریلنسر مشغول به کار کنند. بسیاری از شرکتها دارای کارکنان کمی هستند. آنها سپس ارتشی از فریلنسرها با نقشهای مختلف در پروژههای مشتری خود استفاده میکنند.

کار بهعنوان فریلنسر برای شرکتها مزایای زیادی دارد. شما میتوانید از مزایای فریلنسینگ لذت ببرید. اینها شامل ببود هیچ رئیس، ساعات کاری انعطافپذیر و کار از راه دور است.
استخدام بهعنوان فریلنسینگ یا دورکاری بهترین گزینه برای یک طراحی سایت حرفه ای
اکثر طراحان سایت حرفه ای مستقل در بسترهای مستقل کار میکنند؛ که شامل Upwork، Fiverr، Freelancer و Toptal هستند. دهها سایت جهانی یا محلی دیگر نیز وجود دارد.
هر پلتفرم متفاوت است. برای افزایش شانس خود، باید در بیش از یک پلتفرم پروفایل ایجاد کنید. صرفنظر از این، هنگامیکه اولین مشتریان خود را دریافت میکنید، کار بسیار سادهتر میشود. رتبه پروفایل شما بهبود مییابد. مشتریان قبلی شما کار بیشتری را به شما واگذار میکنند یا شمارا به دیگران معرفی میکنند. چنین مسائلی آنقدر شمارا مشغول میکند که اصلاً وقت سر خاراندن را نخواهید داشت.

سایتهای فریلنسینگ تنها راهی برای یافتن کار مستقل نیستند. من فریلنسرهایی را میشناسم که هرگز به این سایتها نگاه نکردهاند. چنین فریلنسرهایی مانند سایر مشاغل با روشهای سنتی کار میکنند. اینها شامل بازاریابی آنلاین، شبکهسازی، بازاریابی دهانبهدهان و سایر روشها است.