در این بخش از آموزش سئو قصد داریم درباره سئوی محتوا صحبت کنیم. با توجه به اینکه سئو با محتوا در ارتباط مستقیم قرار دارد این آموزش به شما عزیزان کمک خواهد کرد تا دید بهتری نسبت به تولید محتوای سئو شده داشته باشید. تفاوت محتوای سئو شده و محتوای خام را درک خواهید کرد. همچنین با کمی تمرین میتوانید کیفیت محتوای سایت خود را بسیار بالا ببرید. با بهینهسازی محتوای سایت خود در موتورهای جستجو رتبه بگیرید.
با آموزش تولید محتوای سئو شده با سئوف همراه باشید. سئوف بهترین شرکت طراحی سایت در ایران
فهرست مطالب
- 1 سئوی محتوا چه کمکی به رتبه سایت میکند؟
- 2 تولید محتوای سئو شده چیست؟
- 3 چرا تولید محتوای سئو شده اهمیت دارد؟
- 4 گامهای مهم در جهت تولید محتوای سئو شده
- 4.1 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام اول – تهیه فهرستی از عناوین برای محتوا
- 4.2 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دوم – تبدیل عناوین به کلمات کلیدی
- 4.3 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام سوم – عنوانبندی محتوا به نحوی که با هدف جستجو همراستا شود
- 4.4 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام چهارم – نوشتن محتوای جامع
- 4.5 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام پنجم – استفاده از کلمات کلیدی در محتوا
- 4.6 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام ششم – بهینهسازی تگهای عنوان برای گرفتن کلیک بیشتر
- 4.7 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام هفتم – نوشتن توضیحات متا بطوریکه کاربر را قانع کند
- 4.8 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام هشتم – استفاده از لینکهای داخلی
- 4.9 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام نهم – لینک به منابع و صفحات خارجی (لینکهای خارجی)
- 4.10 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دهم – استفاده از کلمات و عبارات مرتبط (LSI)
- 4.11 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام یازدهم – استفاده از آیتمهای چندرسانهای در متن محتوا
- 4.12 آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دوازدهم – تبلیغ محتوای خود
سئوی محتوا چه کمکی به رتبه سایت میکند؟
تولید محتوای سئو شده میتواند به شکلهای مختلف صورت گیرد: متن، عکس، ویدئو، موشن گرافی و انیمیشن همگی محتوا محسوب میشوند. ترکیب آنها نیز نوعی محتواست. باید بدانیم برای سئوی محتوا بسته به نوع محتوا چه کارهایی باید انجام دهیم. اما معمولا وقتی صحبت از محتوای سایت میشود محتوای متنی با ترکیبی از تصویر یا گاهی ویدئو مد نظر است.
به همین دلیل در این مقاله آموزش تولید محتوای سئو شده بیشتر روی این نوع محتوا تمرکز داریم. تولید محتوای سئو شده به این معنی است که محتوایی تولید کنیم که هم کاربر آنرا دوست داشته باشد و مفید بداند و هم برای موتور قابل درک باشد. همچنین قوانین موتور جستجو را نقض نکند.
درصورتیکه محتوای خام در دست داشته باشیم و بخواهیم با سئوی محتوا سایت را بهبود ببخشیم نیز باید همان اصول تولید محتوای سئو شده را روی متن خام اعمال کنیم. یعنی تغییراتی دهیم که باعث بهینه سازی محتوا شود.
محتوای سئو شده بطور کلی محتوایی است که برای کاربرمفید باشد. کاربر باید بتواند آنچه را جستجو میکند در درون محتوا بیابد. لینکهای داخلی و خارجی برای یافتن مطالب مرتبط بیشتر باید درون آن وجود داشته باشد. URL کوتاه و قابل درکی داشته باشد. به اندازه کافی از تصاویر و آیتمهای تصویری درون آن استفاده شده باشد.
محتوای سئو شده محتوایی است که نه برای جلب رضایت موتور جستجو بلکه برای رفع نیاز کاربر و راضی کردن کاربر از نتیجه جستجو نوشته شود. رعایت قوانین نگارشی و ادبی نیز در سئوی محتوا موثر است. محتوایی که رضایت کاربر را به همراه داشته باشد برای الگوریتمهای گوگل نیز ویژه و مورد توجه خواهد بود. در نتیجه هدف نهایی که گرفتن رتبه بهتر در صفحات نتایج است حاصل خواهد شد.
تولید محتوای سئو شده چیست؟
تولید محتوای سئو شده (یا تولید محتوا برای سئو) فرایندی است شامل برنامه ریزی، ایجاد و بهینه سازی محتوا. هدف اولیه آن گرفتن رتبه بهتر در نتایج موتورهای جستجو میباشد.
چرا تولید محتوای سئو شده اهمیت دارد؟
بی شک کلید موفقیت در گرفتن رتبه برتر در نتایج گوگل، داشتن محتوایی عالی است. با این وجود، تولید محتوای باکیفیت بالا به تنهایی کافی نیست. برای اینکه محتوا رتبه بالایی بگیرد باید آن را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.
به عبارتی دیگر :
محتوای جذاب + سئو داخل صفحه = محتوای سئو شده

گامهای مهم در جهت تولید محتوای سئو شده
تولید محتوای سئو شده نیاز به رعایت جزئیات ریزی دارد که با انجام همه یا اکثر آنها کیفیت محتوای شما بسیار عالی خواهد شد. در ادامه این اقدامات را تشریح میکنیم.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام اول – تهیه فهرستی از عناوین برای محتوا
هرچند به نظر عجیب میرسد، ولی فرایند تولید محتوای سئو شده قبل ازاینکه حتی یک کلمه بنویسید آغاز میگردد. علت این مساله آن است که برای موفقیت در بازاریابی محتوا و سئو، باید محتواهایی را تولید کرد که برای مخاطب هدف اهمیت داشته باشند.
بعد از انجام این کار، کل فرایند چندین برابر آسانتر میشود. دو روش برای یافتن عناوین محتوا در راستای بهین سازی محتوا وجود دارد.
روش اول – استفاده از یک ابزار پرسش و پاسخ (Q & A)
نکته کلیدی این روش یافتن سوالاتی است که مشتری هدف در وب آنها را جستجو میکند. اما چرا؟
بخاطر اینکه شما میتوانید آن سوالات را با محتوایی که تولید میکنید و بهینه سازی محتوا پاسخ دهید.
میتوان بصورت دستی چنین سوالاتی را جستجو کرد. (مثلا در سایتهایی مانند Reddit یا Quora). البته این سایتها برای کاربران ایرانی کاربردی ندارند. و صرفا جهت افزایش اطلاعات شما ذکر میشوند.

اما این کار زمان و انرژی زیادی از شما میگیرد. برای این کار سایتهای دیگری نیز وجود دارند مانند Answer The Public. این سایت نیز صرفا جهت آشنایی شما معرفی میشود و برای کاربران داخل ایران امکان استفاده از آن وجود ندارد.
این ابزار در اینترنت سوالاتی را که مردم حول موضوع مورد نظر دارند جستجو میکند.

روش دوم – جستجو در ویکیپدیا
بخصوص جدول محتوای (Content Table) ویکیپدیا بسیار به درد میخورد. واقعا میز محتوای ویکیپدیا مانند معدن ارزشمندی از ایدهها، درباره عنوان است.
برای مثال، به صفحه یادگیری ماشین در ویکیپدیا فارسی سر بزنید.

همانطور که میبینید، بخش میز محتوا شامل دستهای از ایدههای جذاب برای عنوان یا موضوع محتوا است. و میتوان در آن عبارات کلیدی جذابی را یافت که مرتبط با همان کلمه کلیدی یادگیری ماشین هستند.

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دوم – تبدیل عناوین به کلمات کلیدی
میتوان گفت جستجو و انتخاب کلمات کلیدی مهمترین بخش تولید محتوای سئو شده است. در واقع، عبارت کلیدی صحیح باعث ایجاد تفاوت بین هزاران بازدیدکننده در ماه و یک تکه محتوا که هیچ کس مایل به خواندن آن نیست میشود.
خوشبختانه، تعدادی ابزار رایگان برای سئو وجود دارد که جستجوی کلمات کلیدی محبوب را بسیار آسان میکند.
در راس آنها Infinite Suggest را داریم.
این ابزار با بررسی پیشنهادات گوگل، عبارات کلیدی پرطرفدار را پیدا میکند. فقط کافی است یک عنوان یا موضوع را در این ابزار وارد نمایید. سپس لیستی از کلمات کلیدی طولانی (Long Tail) یا کوتاه مرتبط با آن عنوان را دریافت خواهید کرد.

متاسفانه این ابزار عدد دقیقی از حجم جستجو را نمایش نمیدهد. با این حال باز هم ابزار بسیار خوبی برای یافتن کلیدواژههایی است که مردم در گوگل جستجو میکنند.
ابزار بعدی SEORCH است. برای استفاده از آن آدرس یک پست از یک سایت رقیب را وارد نمایید.
در گزارشی که دریافت میکنید میتوانید بیشتر موارد را نادیده بگیرید. برای جستجوی کلیدواژههای یافت شده روی بخش “Text & Phrases” تمرکز کنید.

اینجا کلیدواژههایی که بیشتر در صفحه یافت میشوند را به شما نمایش میدهد. بطور ویژه، به گزارشات مربوط به “تعداد تکرار عبارات سهکلمهای” و “تعداد تکرار عبارات چهارکلمهای” توجه کنید.

این به شما کلمات کلیدی طولانی (یا چند کلمه ای) را نمایش میدهد. که معمولا رقابت سنگینی روی صفحه اول گوگل ندارند.
ابزار بعدی که میخواهیم در تولید محتوای سئو شده معرفی کنیم Kparser است.
مثل بسیاری از ابزارهای کلمه کلیدی، Kparser هم فهرستی از عبارات را بر اساس کلیدواژهای که داخل آن تایپ میکنید به شما میدهد. تنها ضعف Kparser این است که برای مشاهده اطلاعات حجم جستجو نیاز به ارتقاء کاربری خود به سطح حرفه ای دارید.

که ما را به آخرین ابزار یعنی Keyword Everywhere میرساند.
Keyword Everywhere یک افزونه گوگل کروم/ فایرفاکس است که بر اساس صفحهای که در حال حاضر درحال بازدید از آن هستید ایدههایی برای کلمات کلیدی ارائه میدهد.
برای مثال وقتی در آمازون جستجو میکنید، حجم جستجو در گوگل به ازای همه عباراتی که آمازون پیشنهاد میدهد را به شما نشان میدهد.

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام سوم – عنوانبندی محتوا به نحوی که با هدف جستجو همراستا شود
میتوان گفت تولید محتوای سئو شده در گذشته تماما شامل اضافه کردن کلمه کلیدی به وب سایت میشد. البته که بهینه سازی محتوا در ارتباط با کلمه کلیدی هنوز هم بسیار مهم است. اما کافی نیست. امروزه، علاوه بر این مساله، محتوا باید منطبق بر “هدف جستجو” نیز باشد.
بعبارتی دیگر :
برای اینکه محتوای سئو شده داشته باشید، باید بتوانید به کاربری که کلمه کلیدی شما را جستجو میکند، آنچه میخواهد را بوسیله محتوا ارائه نمایید.
برای مثال، شخصی میخواست سایتش برای عبارت “Conversion Rate Optimization” رتبه بگیرد. او ابتدا صفحه نتایج جستجو را برای آن عبارت جستجو کرد. با نگاه به صفحه اول نتایج متوجه شد که کسانی که این عبارت را جستجو میکنند به دنبال یک راهنما بودند.
پس با همین هدف شروع به نوشتن محتوای خود کرد و بعد از مدتی برای آن عبارت رتبه اول گرفت.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام چهارم – نوشتن محتوای جامع
بر اساس یک پژوهش، محتوایی که طولانی باشد رتبه بهتری در گوگل میگیرد.

این بدین معنا نیست که باید هرچه که به ذهنتان میرسد داخل محتوا قرار دهید. بلکه به این معنی است که باید یک مطلب جامع منتشر نمایید. بعبارتی دیگر: محتوایی که موضوع شما را در یک صفحه پوشش میدهد.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام پنجم – استفاده از کلمات کلیدی در محتوا
استفاده از کلیدواژهها در متن محتوا بخش بسیار مهمی از تولید محتوای سئوشده است.
سوال اینجاست: در تولید محتوای سئو شده برای سایت، بهتر است کلمات کلیدی را چند بار تکرار کنیم؟
درصد تمام عیاری از چگالی کلمات کلیدی وجود ندارد. در واقع گوگل اعلام کرده که به چگالی کلمات کلیدی اهمیت نمیدهد.
پس اگر یک محتوانویس استخدام کردید که ادعا میکرد محتوایی با چگالی بهینه کلمات کلیدی برایتان مینویسد بهتر است درباره او تجدید نظر کنید.
براساس تجربه، موقعیت کلمه کلیدی مهمتر از تعداد تکرار آن در داخل محتوا است.
مطمئن شوید که کلمه کلیدی خود را در موقعیتهای زیر بکار بردهاید:
- آدرس URL
- تگ عنوان
- صد کلمه آغازین صفحه
- در یک تگ H1
- در یک تگ H2

با یک مثال واقعی، قدم به قدم این نکات را بررسی میکنیم: این یک محتوای بهینه تحت عنوان “عوامل رتبهبندی موتور جستجو” است.

همانطور که میبینید، کلمه کلیدی را در ساخت URL استفاده کردهایم. عبارت کلیدی، “رتبهبندی موتور جستجو” میباشد که معادل انگلیسی آن (Ranking Factors) در URL صفحه استفاده شده است.

همچنین آن کلیدواژه را یک بار در تگ عنوان (Title Tag) استفاده کردهایم.

توصیه میکنیم که عبارت کلیدی را فقط یک بار در تگ عنوان استفاده کنید.
در غیر اینصورت به نظر میرسد که با بکاربردن یک عبارت کلیدی پشت سر هم سعی در گول زدن گوگل دارید. این کار را Keyword Stuffing میگویند. که برای سئوی محتوا مضر است.
و همچنین درصورتیکه یک فهرست از عناوین در ابتدای مطلبتان دارید مطمئن شوید که کلمات کلیدی را در آن فهرست بکار بردهاید. در مثالی که دیدید محتوای ما شامل فهرست مطالب نبود.
لازم نیست کلیدواژه حتما در پاراگراف اول بکار رود تا تاثیر مثبت بگذارد. همینکه از کلیدواژه اصلی در 100 یا 150 کلمه آغازین متن استفاده کنید کافی است.
اگر از وردپرس استفاده میکنید عنوانهای پستها و نوشتههای شما بطور اتوماتیک به شکل تگ H1 درمیآیند.
اما نکتهای که باید درباره تگهای H1 بدانید این است که تگ H1 را در یک صفحه فقط یک بار میتوانید استفاده کنید. تگ H1 به نوعی تگ عنوان محسوب میشود و استفاده بیش از یک بار از آن در صفحه باعث گیج شدن موتور جستجو میگردد.
نکته: در وردپرس هنگام ایجاد نوشته جدید عنوان آن بطور اتوماتیک تگ H1 میگیرد و هنگام انتخاب تگ برای سایر عناوین در داخل مطلب، تگ H1 برای انتخاب وجود ندارد. این، کار را راحت میکند. اما در بعضی نسخههای قدیمی وردپرس، امکان انتخاب تگ H1 در داخل محتوا نیز وجود داشت.
در ادامه باید از کلمه کلیدی خود در یک زیرعنوان با تگ H2 استفاده کنید.

با رعایت این نکات میتوانید یک محتوای بهینه داشته باشید. (حداقل از حیث کلمات کلیدی بهینه خواهد بود). اما اگر میخواهید یک محتوای کاملا بهینه از نظر سئو داشته باشید باید مطمئن شوید که محتوای شما از بابت کلیک هم بهینه شده باشد.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام ششم – بهینهسازی تگهای عنوان برای گرفتن کلیک بیشتر
طبق یک مطالعه موردی که در بلاگ Moz منتشر شده است نرخ کلیک طبیعی (Organic CTR) یک سیگنال در رتبهبندی گوگل است. و با چند آزمایش متوجه شدیم که CTR بالاتر معمولا منجر به رتبه بالاتری هم میشود. برای آشنایی با ابزار Moz Pro و نحوه استفاده از آن میتوانید به مقاله آموزش ابزار Moz Pro مراجعه نمایید.

پس علاوه بر اینکه باید کلمه کلیدی خود را در تگ عنوان بگنجانید، باید آنرا برای نرخ کلیک هم بهینه کنید. میتوانید با بکاربردن اعداد در عنوان این کار را انجام دهید. مثلا: 10 روش کاربردی برای کاهش وزن.

و یا با نوشتن عناوین جذاب و احساسبرانگیز

و یا تحلیل عنوان با کمک ابزار بسیار مفید تحلیل عنوان با نام CoSchedule

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام هفتم – نوشتن توضیحات متا بطوریکه کاربر را قانع کند
توضیحات متا بطور مستقیم روی رتبهبندی گوگل تاثیر نمیگذارد. بلکه باید گفت: توضیحات متا اگر چشمنواز و جذاب باشد میتواند نرخ کلیک طبیعی (Organic CTR) سایت شما را بالا ببرد.
پس توصیه میکنیم که برای هر صفحه روی سایتتان یک توضیح متا یکتا بنویسید. و آن توضیحات را تبدیل به چیزی کنید که جستجوکنندگان در گوگل را ترغیب کند تا در صفحه نتایج گوگل (SERP)، روی سایت شما کلیک کنند.
برای مثال، در تصویر زیر میتوانید ببینید که نویسنده چطور با توضیحات متا کاربر را ترغیب به ورود به سایت میکند.

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام هشتم – استفاده از لینکهای داخلی
لینکسازی داخلی روشی عالی برای بهینه سازی محتوا برای کاربران و موتورهای جستجو میباشد.
آنها برای موتورهای جستجو بسیار بهدردبخور هستند. چون در ایندکس کردن صفحات و درک معماری و ساختار سایت به موتورهای جستجو کمک میکنند.

به همین دلیل توصیه میکنیم در هر پستی که منتشر میکنید حداقل 4 یا 5 لینک داخلی بگنجانید.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام نهم – لینک به منابع و صفحات خارجی (لینکهای خارجی)
طبق گفته Moz استفاده از لینکهای خارجی میتواند به ارتقاء رتبه صفحه در نتایج گوگل کمک کند.

برای توجیه علت این مساله متن زیر را بخوانید. منطقی به نظر میرسد!
گوگل میخواهد جستجوگران را به محتواهایی هدایت کند که همه آنچه که مورد نیازشان است را داشته باشند. و عبارت “همه آنچه” شامل منابع مفید روی سایتهای دیگر نیز میباشد. پس با اضافه کردن لینکهای خارجی (از سایتهای معتبر)، محتوای سایت خود را سئوپسند میکنید.
شاید در نگاه اول، استفاده از لینکهای خارجی برای بهبود سئو باشد ولی به جز آن میتواند برای کمک به کاربران سایت نیز باشد. تا با کلیک روی لینکها به مطالب بیشتری در رابطه با موضوع مورد نظر دسترسی پیدا کرده و مطالعه کنند.
آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دهم – استفاده از کلمات و عبارات مرتبط (LSI)
کلمات کلیدی LSI عباراتی هستند که به شدت به عنوان محتوای شما مرتبط هستند. این نوع کلمات برای سئو بسیار عالی هستند.
عبارات LSI به دو دلیل اصلی به سئوی محتوای شما کمک میکنند:
اول اینکه، کلمات کلیدی LSI به گوگل کمک میکنند عنوان صفحه شما را کاملا درک کند. گنجاندن کلمه کلیدی در تگ عنوان و در آدرس URL، هردو مهم هستند.

امروزه گوگل دوست دارد ببیند که شما آن عنوان را بطور کامل در داخل محتوا پوشش دادهاید.

دوم اینکه، عبارات LSI میتوانند به شما کمک کنند تا در گوگل رتبه بگیرید. نه فقط بابت کلمات کلیدی هدف، بلکه بابت کلمات کلیدی مرتبط هم میتوانید رتبه بگیرید.
برای مثال، این پست یک محتوای سئوشده و بهینه برای کلمه کلیدی “Increase Website Traffic” است.

و علاوه بر بهینه سازی محتوا برای آن عبارت کلیدی خاص، تعدادی عبارات کلیدی LSI هم به آن اضافه شده مانند “Drive Traffic”. که باعث شده این صفحه بابت آن کلمات هم رتبه بگیرد.

میتوانید برای انتخاب کلمات کلیدی جهت تولید محتوای سئو شده از ابزار رایگان LSIKeyword.com استفاده کنید. فقط کافی است کلمه کلیدی اصلی خود را در آن وارد کنید:

و لیستی از عبارات LSI را دریافت خواهید کرد که میتوانید در داخل پست خود از آن استفاده کنید.

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام یازدهم – استفاده از آیتمهای چندرسانهای در متن محتوا
مولتیمدیا یا چندرسانهایها را نمیتوان الزاما در دستهبندی “تولید محتوای سئوشده” قرار داد. اما تصاویر، اینفوگرافیها و ویدئوها برای سئوی محتوا بسیار مهم هستند.
بعلاوه، استفاده از آیتمهای چندرسانهای باعث میشود محتوای شما جذابتر و ترغیبکنندهترشود.
پس هرزمان که مناسب باشد از موارد زیر استفاده کنید:
آیتمهای بصری و نمودارها

ویدئوهای برگرفته از یوتیوب

و اسکرینشاتها

آموزش تولید محتوای سئو شده: گام دوازدهم – تبلیغ محتوای خود
فرایند تولید محتوای سئوشده بعد از انتشار محتوا به اتمام نمیرسد. زیرا واقعیت این است که: بدون تبلیغ و معرفی محتوا، احتمالا رتبهای به آن محتوا تعلق نخواهد گرفت. بخصوص اگر سایت شما تازهکار باشد و هنوز اعتبار زیادی کسب نکرده باشد.
بعبارتی : برای محتوای خود در گوگل باید استراتژی جهت ترویج و معرفی داشته باشید.
چند روش وجود دارد تا درباره آخرین پست خود اطلاعرسانی کنید:
اول اینکه، قبلا از انتشار محتوا به افرادی که احتمالا علاقمند به محتوای شما خواهند بود توجه کنید.
پس بجای “سلام، من این پست را منتشر کردهام، ممکن است آنرا به اشتراک بگذارید؟” بگویید : “سلام، من بزودی محتوایی را منتشرخواهم کرد که احتمالا برای شما جالب باشد. اشکالی ندارد اگر آنرا بعد از اتمام برای شما ارسال کنم؟”
برای مثال، نویسنده یک بلاگ تعدادی ایمیل برای معرفی پستی که بزودی قرار است منتشر شود ارسال میکند:

و چون با حالت گدایی یا درخواست ملتمسانه و یا زور و اجبار این کار را انجام نمیدهد، نتیجه این میشود که تعداد زیادی از افراد آن پست را به اشتراک میگذارند.

دوم اینکه، هر محتوا یا پست را با استفاده از هر کانال و مخاطبی که دارید نشر دهید. اصلا مهم نیست که این کانالها کوچک باشند. کانالها و مخاطبان شامل موارد زیر میباشند :
- مشترکین ایمیل
- گروههای لینکدین و فیسبوک که در آنها عضو هستید
- فالوورهای شبکههای اجتماعی
دوباره باید تاکید کنیم که اگر تعداد فالوور زیادی در شبکههای اجتماعی ندارید هیچ اشکالی ندارد. در اینجا هدف این است که نهایت بهره را از مخاطبینی که دارید ببرید.
برای مثال، شخصی هر زمان که تصمیم به انتشار یک محتوای جدید میگیرد به سختی کار میکند تا این خبر انتشار را بین دیگران پخش کند
و برای این کار اطلاعیهای را برای دنبالکنندگان خبرنامهاش ایمیل میکند.

ومحتوای خود را روی شبکههای اجتماعی (بخصوص توئیتر، فیسبوک و لینکدین) چندین مرتبه به اشتراک میگذارد.

بعنوان آخرین مورد پیشنهاد میکنیم که محتوای خود را به افرادی که به رقبایتان لینک شدهاند معرفی کنید. اگر محتوای شما بهتر باشد، یا چیز جدیدی در آن ارائه شده باشد، شانس خوبی در دریافت بکلینک از کسانی خواهید داشت که قبلا به محتواهای مشابهی لینک داده بودهاند.
اگر هزینه را در نظر نگیریم بهترین ابزار برای این بخش Ahrefs است، اما این یک ابزار پولی است.

اگر محدودیت مالی دارید میتوانید از ابزار رایگان backlink checker در Open Link Profiler استفاده کنید.

اگر تمام مواردی که در آموزش سئو محتوا ذکر شد را رعایت کنید میتوانید رتبه خوبی برای سایتتان کسب کنید. کلمات کلیدی مناسب را بیابید و محتوای سئو شده متناسب با آن را تولید کنید. اگر محتوایی دارید که قبلا تولید شده فرایند سئوی محتوا را روی آن اعمال نمایید تا بتوانید رتبه آن صفحه را ارتقاء دهید.
برای اینکه از مطالب آموزش سئوبصورت رایگان استفاده کنید حتما به بخش آموزش سئو در سایت سئوف سر بزنید.
سپاس از همراهی شما