سرعت سایت چه تاثیری بر سئو دارد؟ – نکاتی برای افزایش سرعت لود سایت

5
(1)

منظور از Site Speed یا سرعت بارگذاری سایت چیست ؟ Site speed یا سرعت صفحات وب یعنی اینکه چقدر طول می‌کشد تا یک وبسایت یا یک صفحه وب بارگذاری شود. برای تست سرعت سایت ابزارهایی وجود دارد. افزایش سرعت لود سایت دربهبود رتبه و سئو سایت تاثیرگذار است. حتما کنجکاو هستید بدانید این مفهوم چه ارتباطی به سئو دارد. سرعت صفحات حتی در بهبود تجربه کاربری UX نیز تاثیر دارد. حتما می‌خواهید بدانید چگونه!درباره تمام این موارد در این مقاله صحبت خواهیم کرد. در این مقاله درباره راه های افزایش سرعت لود سایت نیز صحبت خواهیم کرد. پس برای یافتن پاسخ سوالات خود با ما در پایگاه خبری_آموزشی سئوف همراه باشید.

قبل از اینکه ارتباط راه های افزایش سرعت لود سایت با سئو را بدانیم بهتر است کمی درباره سئو یاد بگیریم. بهتر است بدانیم سئو چیست و چرا مهم است. مقاله “SEO سئو چیست” تعریف سئو و مفاهیم اولیه آن‌ را به خوبی برای شما تشریح می‌کند که مطالعه آن بسیار توصیه می‌شود.

علاوه بر آن یک دوره کامل و جامع آموزش رایگان سئو برای شما در نظر گرفته‌ایم که این مقالات بخشی از آن دوره می‌باشند. می‌توانید سرفصل‌های دوره را مشاهده و بخش‌هایی که نیاز می‌بینید را مطالعه نمایید.

زمان لود سایت یا سرعت صفحات چیست؟

سرعت لود صفحه یا سایت یعنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک صفحه یا سایت بارگذاری یا اصطلاحا لود شود. فاکتورهای مختلف و بسیاری در تعیین سرعت نقش دارند. این فاکتورها شامل سرور سایت، اندازه فایل‌های صفحه و میزان فشرده‌سازی عکس‌ها می‌باشند.

سرعت بارگذاری یک سایت با سرعت صفحات آن ارتباط مستقیم دارد. در تست سرعت سایت معمولا صفحه اصلی یا صفحه ایندکس از بقیه صفحات مهمتر است. اما در مجموع سرعت لود تمام صفحات آن بررسی می‌شود.

تست سرعت سایت بر چه اساسی انجام می‌شود؟

سرعت بارگذاری یک سایت بستگی به سرعت تمام صفحات آن دارد. البته صفحات مهم سایت تاثیر بیشتری دارند. ابزارهای مختلف و سایت‌های مختلفی برای تست سرعت سایت وجود دارند که معیارهای مختلفی را مد نظر قرار می‌دهند. آنها آمارهای مختلفی از سرعت ارائه می‌دهند.

مثلا سایت GTmetrix یکی از ابزارهای رایج و راهنما برای تست سرعت سایت است. در این سایت بعد از انتخاب مرورگری که می‌خواهید تست سرعت سایت در آن باشد می‌توانید سرورهایی را نیز انتخاب کنید که در چند کشور مختلف قرار دارند. و تست سرعت سایت نسبت به آن سرورها انجام شود.

بعد از وارد کردن دامنه اینترنتی و اجرای پروسه اندازه‌گیری سرعت، آماری در اختیار شما قرار می‌گیرد. مثلا اینکه چند ثانیه طول می‌کشد تا بزرگترین عنصر از محتوای شما لود شود. یا اینکه امتیاز نهایی شما از نظر عددی و درجه (سطح‌بندی الفبایی) چیست. همچنین دستورالعمل‌هایی به ترتیب اهمیت در رابطه با افزایش سرعت لود سایت به شما پیشنهاد می‌شود.

آموزش افزایش سرعت بالا آمدن سایت یکی از بحث‌های آموزشی جذاب مرتبط با سئو است. اما اگر آموزش افزایش سرعت بالا آمدن سایت بصورت تخصصی ندیده باشید هم با استفاده از این راهنمایی‌ها و نکات می‌توانید به بهینه سازی سرعت وبسایت بپردازید.

“سرعت لود صفحه” آنقدر که به نظر می‌رسد ساده نیست. در اندازه‌گیری سرعت صفحه یا سایت تعداد زیادی عامل مختلف نقش دارند و این باعث پیچیدگی اندازه‌گیری می‌شود.

راه‌های مختلفی برای اندازه‌گیری سرعت لود صفحه وجود دارد. سه تا از مهم‌ترین این روش‌ها عبارتند از:

تست سرعت سایت – روش Fully Loaded Page

یعنی چقدر طول می‌کشد تا تمام منابع روی صفحه بطور کامل لود شوند.

تست سرعت سایت – روش Time to First Byte

در این روش، مدت زمانیکه طول می‌کشد تا یک صفحه فرایند بارگذاری را شروع کند اندازه‌گیری می‌شود.

تست سرعت سایت
شمایی از روش Time to First Byte برای تست سرعت صفحه

حتما اتفاق افتاده که روی یک صفحه لند کنید جهت وارد شدن و تا چند ثانیه با یک صفحه سفید مواجه باشید. این یعنی چند ثانیه زمان می‌برد تا فرایند بارگذاری آغاز شود. (روش Time to First Byte).

تست سرعت سایت – روش First Meaningful Paint/First Contextual Paint

مدت زمانی را نشان می‌دهد که برای لود منابعی از صفحه مورد نیاز است تا بخش قابل مشاهده روی صفحه نمایش را تحت پوشش قرار دهد. به زبان ساده‌تر زمان لود آن بخش از محتوای صفحه که روی صفحه نمایش (بدون اسکرول کردن) مشاهده می‌شود.

برای مثال فرض کنید یک پست دارید که لود کامل آن ده ثانیه طول می‌کشد.

اگر زمان بارگذاری کل صفحه را در نظر بگیرید ده ثانیه زمان زیادی است. از طرفی، گاهی بهتر است فقط زمانی را در نظر بگیریم که محتوای قسمت‌های بالایی صفحه لود می‌شوند. چرا که کاربر در ابتدا با قسمت‌های بالایی صفحه و بخشی که در نمایشگر قابل مشاهده است ارتباط برقرار می‌کند.

مثلا همان صفحه را که مدت لود کل آن ده ثانیه بود در نظر بگیرید. با اینکه کل منابع آن برای لود شدن نیاز به ده ثانیه زمان دارند اما وقتی یک کاربر آن صفحه را باز می‌کند برای لود بخش‌های قابل مشاهده در همان لحظه اول فقط 1/5 ثانیه زمان لازم است. پس اولین بخش از محتوا را (بدون اسکرول کردن به پایین صفحه) بعد از 1/5 ثانیه می‌تواند ببیند.

زمان لود بخش ابتدای صفحه
زمان لود بخش قابل مشاهده صفحه – First Meaningful Paint

آنچه بیان شد بدین معنی است که کاربر سریع‌تر از زمان لود کل صفحه می‌تواند شروع به تعامل و ارتباط با صفحه کند. پس از دید کاربر، این صفحه سریع به نظر خواهد رسید.

و در آخر

راه‌های اندازه‌گیری و تست سرعت سایت یا سرعت صفحات وب بسیار زیاد و متنوع هستند. و هیچ معیار درستی وجود ندارد که بر بقیه معیارها غلبه داشته باشد تا بتوانیم فقط روی آن تمرکز کنیم. هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

پس برای بهبود سرعت لود صفحه و افزایش سرعت لود سایت، به‌جای اینکه روی یک معیار تمرکز کنید بهتر است سرعت لود هر صفحه را به ازای تمام معیارهایی که می‌شناسید بهبود ببخشید.

اهمیت و تاثیر زمان بارگذاری در سئو سایت چیست؟

گوگل از سال 2010 سرعت صفحات وب را بعنوان یک معیار در رتبه‌بندی سایت‌ها لحاظ کرده است.

موتورهای جستجو و در راس آنها گوگل بر اساس معیارهایی صفحات وب را رتبه‌بندی می‌کنند. در مقاله عوامل رتبه‌بندی موتور جستجو این معیارها توضیح داده شده‌اند.

در 2018 گوگل در آپدیت یکی از مطالبی که برای آموزش مدیران سایت‌ها منتشر می‌کند اهمیت سرعت لود صفحه را نسبت به قبل، بالاتر عنوان کرد.

آپدیت گوگل درباره سرعت لود سایت
آپدیت گوگل درباره سرعت صفحات وب

بطور خلاصه:

اگر بهینه سازی سرعت بارگذاری وبسایت را در دستور کار خود قرار ندهید ممکن است به رتبه شما در صفحه نتایج جستجو SERPs ضربه بزند.

سوال اینجاست : گوگل چگونه سرعت بارگذاری یک سایت تشخیص می‌دهد؟ آیا سرعت لود کل صفحه را در نظر می‌گیرد (یا همان TTFB)؟

گوگل در این باره، اظهار نظر رسمی نکرده است. اما با در نظر گرفتن اینکه در آموزش‌ها و مطالبی که منتشر می‌کند، برای تک تک معیارها گزارش ارائه کرده است می‌توان گفت که احتمالا ترکیبی از معیارهای مختلف اندازه‌گیری سرعت برای سایت یا صفحه را در نظر می‌گیرد.

راه های افزایش سرعت بالا آمدن سایت یا سرعت صفحه (Page Speed)

حال می‌خواهیم ببینیم راه های افزایش سرعت لود سایت چیست. پس با ما همراه باشید. اگر این نکات را رعایت کنید تاثیر آنرا در سرعت صفحات خود مشاهده خواهید کرد.

آموزش افزایش سرعت بالا آمدن سایت – فشرده‌سازی تصاویر

این مورد را اول از همه بیان می‌کنیم چرا که بسیار مهم و تاثیرگذار است. می‌توان گفت که 50 تا 90 درصد از اندازه صفحه را حجم تصاویر آن تشکیل می‌دهد. پس حجم تصاویر به همین میزان در سرعت لود صفحه یا زمان لود سایت نیز تاثیر دارد.

افزایش سرعت لود سایت با فشرده‌سازی تصاویر
فشرده‌سازی تصاویر و افزایش سرعت بالا آمدن سایت

برای مثال، به این گزارش از سرعت صفحات وب که مربوط به یک سایت است توجه کنید:

همانطور که می‌بینید 86/2 درصد سایز صفحه مربوط به عکس‌ها می‌باشد.

مهمترین عامل در سرعت سایت حجم تصاویر است
بهینه سازی زمان لود سایت – مهم‌ترین فاکتور در کند یا سریع بودن بالا آمدن سایت حجم تصاویر است

پس هرچه بیشتر بتوانید عکس‌های سایت را فشرده کنید، بهینه سازی زمان لود سایت را بیشتر تجربه خواهید کرد.

اما چطور می‌توان تصاویر سایت را فشرده‌سازی کرد؟ اگر سایت شما با وردپرس ایجاد شده است افزونه WP Smush به ‌شدت برای این منظور توصیه می‌شود.

هر تصویری که در کتابخانه رسانه وردپرس آپلود می‌کنید بطور اتوماتیک توسط این افزونه فشرده‌سازی می‌شود. و طبق گفته نویسندگان آن، حجم تصاویر شما توسط افزونه تا 14/2 درصد کاهش می‌یابد.

اگر از وردپرس استفاده نمی‌کنید از ابزارهایی مانند Caesium یا Mass Image Compressor استفاده کنید. برخلاف گذشته، بیشتر ابزارهای امروزی فشرده‌سازی تصاویر، از روش Lossless Compression استفاده می‌کنند. و یا کیفیت تصویر را تاجایی پایین می‌آورند که تغییر آن قابل تشخیص نباشد. Lossless Compression یعنی فشرده‌سازی به نحوی که کیفیت تصویر حفظ شود.

آموزش افزایش سرعت بالا آمدن سایت – پاکسازی و فشرده‌سازی کدها

بعبارتی دیگر: هر منبعی که روی صفحه شما یافت می‌شود را کوچک و فشرده کنید.

این منابع می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • HTML
  • CSS
  • JavaScript
  • و هر کد دیگری که روی صفحه وب شما یافت می‌شود

در قدم اول شما باید صفحه خود را از هر گونه کد اضافه پاکسازی کنید. این کدهای اضافه ممکن است بخاطر مواردی باشند که به هردلیلی شما دیگر آنها را روی صفحه وب خود ندارید. یا بخاطر اینکه توسعه‌دهنده وب‌سایت شما کارش را درست انجام نداده است.

درهرحال، هرچه کدهای شما تروتمیزتر باشند باعث افزایش سرعت بارگذاری وبسایت شما خواهد شد.

پس کدهای خود را با استفاده از یک برنامه مانند GZip فشرده‌سازی کنید.

افزایش سرعت بالا آمدن سایت – ارتقای هاست

این نکته‌ای است که کمتر کسی به آن توصیه می‌کند.

شما می‌توانید کل روز مشغول پاکسازی کدها و فشرده سازی تصاویر خود باشید. اما اگر مبلغ بسیار ناچیزی بابت هاستینگ سایت می‌پردازید امیدی به بهبود عملکرد سایت خود نداشته باشید.

بخاطر اینکه شما یک سرور را با میلیون‌ها سایت دیگر بطور مشترک استفاده می‌کنید.

میلیون‌ها هاست در جهان وجود دارد. بعنوان یک قانون کلی این را در نظر داشته باشید که در رابطه با سرویس هاستینگ، هرچقدر هزینه کنید همانقدر منابع بیشتری دریافت خواهید کرد.

پس اگر در بهبود سرعت برای سایت خود جدی هستید، وقت آن رسیده که هاست خود را به یک هاست حرفه‌ای یا یک سرور اختصاصی ارتقا بدهید.

فعالسازی کش مرورگر

این به کاربران اجازه می‌دهد که بخش‌هایی از صفحه شما را داخل کش مرورگر خود ذخیره کنند.

فعالسازی کش مرورگر برای افزایش سرعت بالا آمدن سایت
افزایش سرعت بالا آمدن سایت – فعالسازی امکان کش مرورگر

پس دفعه بعدی که از سایت شما بازدید می‌کنند سایت، بسیار سریعتر لود می‌شود.

متاسفانه، این کار تاثیری در سرعت لود برای کسانی که اولین بار از آن سایت بازدید می‌کنند ندارد. اما برای افزایش سرعت لود برای کسانی که قبلا از آن بازدید کرده‌اند بسیار عالی است.

برای فعالسازی این قابلیت می‌توانید در فایل Htaccess تنظیمات کش مرورگر را انجام دهید. یا اینکه از یک افزونه وردپرسی برای این کار استفاده کنید.

افزایش سرعت بالا آمدن سایت – پیاده‌سازی یک CDN

یک شبکه انتقال محتوا (CDN) یا Content Delivery Network یکی از آسان‌ترین راه‌های بهبود زمان لود سایت شماست.

CDNها تشخیص می‌دهند که بازدیدکنندگان شما در چه موقعیت مکانی قرار دارند. و سپس خدمات و منابع سایت شما را به وسیله نزدیک‌ترین سرور به آن بازدیدکنندگان، به آنها ارائه می‌کنند.

استفاده از یک CDN برای افزایش سرعت لود سایت
استفاده از CDN برای افزایش سرعت لود سایت

تست کردن سرعت صفحات با چند ابزار مختلف تست سرعت

حال که قدم به قدم، این اقدامات را انجام دادید وقت آن رسیده که ببینید چه نتیجه‌ای دریافت می‌کنید.

توصیه می‌کنیم که سرعت صفحات خود را با دو ابزار مختلف تست کنید.

اولین ابزار پیشنهادی، Google PageSpeed Insights نام دارد.

ابزارهای گوگل کدهای صفحه شما را اسکن می‌کنند تا ایرادهای آن را پیدا کنند.

اسکن مشکلات سرعت سایت
بررسی سرعت یک سایت برای یافتن مشکلات در Google PageSpeed Insights

و همچنین برای یافتن فرصت‌ها.

و اخیرا هم یک ویژگی اضافه کرده‌اند که مدت زمان لود سایت شما برای کاربران واقعی انسانی را گزارش می‌کند (با استفاده از داده‌های گوگل کروم).

sight speed insights نکاتی برای افزایش سرعت سایت
رهنمود‌های سرعت لود یک سایت در گوگل کروم

که بسیار کاربردی و مفید است.

هشدار: گاهی ممکن است توصیه‌ها و پیشنهادات ابزار متناسب با سایت شما نباشند.

برای مثال، این ابزار گوگل در تصویر زیر توصیه می‌کند که از فرمت Next-Gen تصاویر استفاده شود.

در هر حال، این قالب‌های “Next-Gen” در بیشتر مرورگرها (شامل Safari و Firefox) پشتیبانی نمی‌شوند. پس اگر به این قالب‌های Next-gen سوئیچ کردید، تجربه کاربری سایت شما از بین خواهد رفت.

نتیجه اینکه: ویژگی‌های کاربردی و مفید بسیار زیادی در این ابزار وجود دارد. و توصیه می‌کنیم که هرتعداد از آنها را که می‌توانید پیاده‌سازی و اجرا کنید.

ابزار بعدی WebPageTest.org است.

تست سرعت صفحه
تست سرعت صفحه

آنچه درباره WebPageTest جالب است این است که صفحه شما را در یک مرورگر واقعی لود می‌کند. و بخش‌های خاصی از صفحه شما که سرعت لود پایینی دارند را برای شما نمایش می‌دهد.

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 5 / 5. تعداد رای: 1

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. صبحانی می گوید

    خود گوگل تایید کرده سرعت رو رتبه تاثیر داره، مقاله خوب بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.