تکنیک‌های کلوکینگ Cloaking برای سئو کلاه سیاه

0
(0)

استفاده از کلوکینگ Cloaking و سئو کلاه سیاه در صنعت سئو یک امر غیر قانونی به حساب می‌آید و دستکاری موتور‌های جستجو به منظور افزایش ترافیک وب سایت و رتبه‌بندی بهتر ممنوع است.

شناخت ابعاد مختلف تکنیک‌های سئو کلاه سیاه باعث می‌شود تا در سئو وب‌ سایت محتاط‌تر عمل کنیم.

توجه داشته باشید که استفاده از سئو کلاه سیاه و تکنیک های آن باعث جریمه و ناپدید شدن ناگهانی وب سایت از نتایج جستجو می‌شود.

Cloaking چیست؟

یک تکنیک سئو کلاه سیاه است که در آن محتوایی که به کاربر نشان داده می‌شود با محتوایی که ربات‌های گوگل (Crawler) با آن مواجه می‌شوند فرق دارد. این عمل یک تکنیک غیر قانونی برای بهبود رتبه‌بندی کلمات کلیدی خاص برنامه ریزی شده‌ است.

برای مثال میتوان گفت:

در یک وب‌سایت برای کاربران عادی یک صفحه جذاب با استفاده از المان‌های گرافیکی و متن کوتاهی نمایش داده می‌‌شود. با استفاده از Cloaking برای ربات‌های گوگل یک صفحه متفاوت (با همان URL) نمایش داده می‌‌شود که متنی مخصوص آنها بهینه سازی شده است. این به این دلیل است که ربات‌های Crawler از درک عکس و المان‌های گرافیکی عاجز هستند و از طرف دیگر متن به تنهایی نمی‌‌تواند کاربران را جذب کند. [برای آشنایی بیشتر با Crawlerها مقاله نرخ خزش سایت را مطالعه کنید.]

پنهان کاری و استفاده از تکنیک Cloaking، در واقع ایجاد نقص در انجام وظایف ربات‌های گوگل است. اگر موتور جستجو این فریب را تشخیص دهد وب‌سایت را جریمه می‌‌کند و امکان دارد به طور کلی هرگز در نتایج جستجو ظاهر نشود.

تهاجم مخفی از روش Cloaking

بعضی شرکت‌های فروش محصول از هکر‌ها درخواست می‌‌کنند به یک وب‌سایت نفوذ کنند. آنها سعی می‌‌کنند با شکستن امنیت یک وب‌سایت بعضی URL‌های صفحات سایت را پنهان کنند. آنها از طریق صفحات وب‌سایت پنهان شده، به تبلیغ سایت خود می‌پردازند. ممکن است بپرسید چرا از سایت خودشان برای این امر استفاده نمی‌کنند؟

در جواب به این سوال باید گفت، آنها عواقب استفاده از Cloaking را به خوبی می‌شناسند و قطعا تمایلی ندارند که وبسایتشان در لیست سیاه موتور جستجو قرار بگیرد و جریمه شوند.

انواع تکنیک‌های Cloaking

7 تکنیک که معمولا در پنهان سازی انجام می‌‌شوند شامل موارد زیر است:

Cloaking با استفاده از IP

هر کاربر با ورود به یک وب‌سایت، یک آدرس IP و یک موقعیت مکانی از خود به جا می‌گذارد. برای شروع باید به بخش سوابق DNS معکوس که در پنل‌ هاست (cPanel یا Direct Admin) قرار دارد وارد شد. بعد از طریق شناسایی آدرس IP و تنظیم htaccess برای تغییر مسیر کاربران به مسیر جدید استفاده کرد. این روش پر استفاده ترین تکنیک است.

تکنیک Cloaking با استفاده از برنامه عامل کاربر

برنامه‌های عامل کاربر، عامل‌های نرم افزاری مثل مرورگر وب هستند. هر کاربر با کلیک بر روی سایت‌های موجود در صفحه نتایج گوگل یک درخواست ایجاد می‌کند و مرورگر این درخواست را به سرور وب‌سایت می‌فرستد. در این روش اگر سرور مرورگر را کاربر عادی تشخیص دهد، محتوای مخصوص به آن (به عنوان مثال محتوای جذاب‌تر) را نمایش می‌دهد. اگر سرور مرورگر را یک خزنده یا Crawler شناسایی کند، محتوای دیگری (محتوای متن بهینه سازی شده) را نشان می‌دهد.

تکنیک پنهان سازی با هدر HTTP_REFERER

هدر درخواست HTTP Referer حاوی یک آدرس مطلق یا جزئی از صفحه‌ای است که درخواست را انجام می‌دهد. هدر Referer به سرور اجازه می‌دهد تا صفحه ای را که مردم از آنجا بازدید می‌کنند شناسایی کند. این داده‌ها را میتوان برای تجزیه و تحلیل، گزارش‌گیری، ذخیره‌سازی بهینه‌سازی شده و موارد دیگر مورد استفاده قرار داد. در این روش پس از شناسایی و بررسی درخواست کننده، یک نسخه Cloaked (مخصوص خزنده‌های گوگل) یا Uncloaked (مخصوص کاربر عادی) از وب‌سایت در اختیار درخواست کننده قرار می‌گیرد.

تکنیک Cloaking با هدر HTTP Accept-language

این تکنیک شامل شناسایی هدر زبان پذیرش HTTP کاربر قبل از ارائه محتوای پنهان شده است. اگر کاربر یک Crawler باشد، محتوای بهینه شده ارائه می‌شود.

Cloaking با جاوا اسکریپت

در این روش کاربرانی که مرورگرهای دارای جاوا اسکریپت فعال دارند نسخه جذاب محتوا را می‌بینند و کاربرانی که جاوا اسکریپت غیر فعال دارند، مثل ربات‌های گوگل، نسخه دیگری را مشاهده می‌کنند.

Cloaking و وب‌سایت تحت Flash

طبق نظرات ساخت وب‌سایت فلش توصیه نمی‌شود. با این حال برخی توسعه دهندگان وب‌سایت‌هایی تحت فلش ساخته اند و از ویژگی‌های آن استفاده می‌کنند. در این سایت‌ها صفحاتی با محتوای زیاد به ربات‌های موتور جستجو نشان می‌دهند. در مقابل کاربران عادی با صفحات واقعی وب‌سایت رو به رو می‌شوند.

صفحات گالری و Cloaking کردن محتوا

در بعضی صفحات مثل صفحه گالری، در استفاده از متن محدودیت وجود دارد. سئو کارها برای حل این مشکل و راضی کردن خزنده‌های موتور جستجو متون مرتبط یا کلمات کلیدی را با رنگ پس زمینه به صفحه اضافه می‌کنند تا از چشم کاربران عادی پوشانده بماند. با این روش Crawlerها متن را خوانده و بهبود رتبه وب‌سایت اتفاق می‌افتد.

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 0 / 5. تعداد رای: 0

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.