می شه گفت اینستاگرام بهترین سکو برای ترویج و پیشبرد برند شما است. بخصوص اگر بخواید از اینفلوئنسرها استفاده کنید. سئوف بهترین شرکت طراحی سایت در ایران.
از ژانویه 2018 (دی 96) 78 درصد از اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماهی برای همکاری با برندها ،به طور جهانی، از اینستا گرام استفاده کرده اند. در حالی که سهم بلاگ ها همان 16 درصد، یوتیوب 4 درصد، فیس بوک 2 درصد و پینترست 1 درصد باقی مانده.
اینفلوئنسرهای اینستاگرام به راحتی می تونند ازطریق ارتباط شفاهی یا کلامی با فاولورهاشون (بازاریابی کلامی) آنها را درگیر کرده و اونها رو به مشتریان وفادارتون تبدیل کنند.
طبق پژوهشی که توسط وبسایت کویینتلی Quintly انجام گرفته، اینستاگرام در قیاس با دیگر همتایان خودش بالاترین نرخ تعامل رو داره
به عنوان موثرترین پلتفورم (سکو) به نظر میاد اینستاگرام بهترین کمپین برای شما جهت بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها باشه. هرچند اگر حتی در همین اینستاگرام اینفلوئنسر مناسب با بیزینستون رو انتخاب نکنید، نتایج مدنظر رو بدست نمیارید
پیدا کردن مناسب ترین اینفلوئنسر اینستاگرام برای بازاریابی متمرکز می تونه چالش برانگیز باشه. ما در اینجا 4 تا از مواردی که می تونه کمکتون کنه رو آوردیم
1. اهداف بیزینسی (تجاری) رو تو ذهنت داشته باشین
قبل اینکه معیار های حیاتی اینفلوئنسر ، از قبیل تعداد فالوئر ها و نرخ تعامل یا درگیری (نسبت بین نرخ مشارکت کاربران اینستاگرام با محتوای پست شده ) پست هاش رو چک کنین، به هدف هایی که برای بیزینستون در نظر گرفتین فکر کنین.
یه قدم به عقب بردارین و مشخص کنین که چرا و به چه صورت می خواین از کمپین های بازاریابی، در این مورد از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی استفاده کنین.
نکته مهم: اگر برای اداره شبکه اجتماعی خود استراتژی ندارید،، حتما مقاله آموزش تدوین استراتژی شبکه های اجتماعی را مطالعه نمایید.
چرا به اینفلوئنسرها نیاز دارین؟
برای بازاریابی اینفلوئنسری چه اهدافی بخصوصی رو در نظر دارین؟
3 هدف اصلی شما باید موارد زیر باشد:
- شناخت عموم مردم را نسبت به برندتان افزایش بدید
- ایجاد مشتری بالقوه (تولید سرنخ) یا افزایش فروش
- افزایش فالوئرهای اینستاگرمتان
انتخاب اینفلوئنسر بستگی به سه هدف بالا دارد
برای مثال برای اینکه فالوئرهای اینستاگرامتون رو بالاببرید باید با استفاده از هشتگ های بخصوص مسابقه برگزار کنید یا Quiz (آزمونک) بگذارید.راضی کردن یک اینفلوئنسر که بتونه تو این مسابقه شرکت کنه و فالوئرهاش رو برای شرکت در این مسابقه تشویق کنه، می تونه اقدامی درست برای موفقیتتون باشه.
از طرفی افزایش فروش و تولید سرنخ (ایجاد مشتری بالقوه) نیاز به بازاریابی پورسانتی و کدهای تخفیف داره. پس شما باید با اینفلوئنسری شراکت کنید که احتمال اینکه مخاطبینشان از محصولات شما خرید کنند بیشتر از بقیه باشد.
آیا اینفلوئنسر انتخابی به شخصیت برند (Brand Personality) شما می خورد یا خیر؟
اینفلوئنسر انتخابی باید با هویت برند شما و یا حداقل با محصولاتی که میخواهید بفروشید هم تراز بشه. اگر هیچ هماهنگی یا همترازی ای با برند شما وجود نداشته باشه، کمپین های بازاریابی شما بازگشت سرمایه ( نرخ پول به دست آمده نسبت به پول سرمایهگذاری شده) ی پایینی را خواهند داشت.
برای پیدا کردن اینفلوئنسری که بتونه بازتاب نزدیکی از برند شما ارائه بده ، داشتن یک ایده ی شفاف از اهداف کمپین بازاریابیتان(استفاده ازاینفلوئنسر) الزامی است.
برای مثال اینفلوئنسری که به خاطر سفرهایش با هزینه ی کم معروفه، می تونه برای ترویج مسافرت های کم خرج انتخاب درستی باشه. در این زمینه، انتخاب مدلی که در پیجش نکات زیبایی ارائه می ده چیزی جز وقت تلف کردن نیس.
شرکت اسپریی Sperry، که یک برند کفش های بوت هستش، با بیش از 100 تا خرده اینفلوئنسر همکاری کرد که پیش از این هم این اینفلوئنسرها ،عکس های با کیفیت از محصولات اسپریی Sperry رو در شبکه های اجتماعیشون می گذاشتن. بیشتر این عکسا شامل عکسایی می شد که خرده اینفلوئنسرها در لوکیشن هایی دیدنی در ارتفاعات مینداختن.
تا همین چند وقت پیش، شرکت کنون Canon تمرکزش را بر روی عکاس های حرفه ای گذاشته بود تا از نوآوری این عکاسان در اینستاگرام برای خودش استفاده ببره
اگرچه همین برند ، با تفکری خارج از چارچوب، برای ترویج محصولاتش در اینستاگرام، با آغوشی باز شروع به پذیرفتن نسل جدید اینستاگرامرها از جمله فیلم سازانی همچون الیز بائومن کرد.
اگرچه این اینفلوئنسرها تعداد فالوئرهای کمتری دارند اما با توجه به سررشته ای که در این صنعت دارن ، درگیری بیشتری بین مخاطب و محصول شما برقرار می کنن.
از سوی دیگر شرکت آمریکن اکسپرس American Express برای ترویج برندش از ترکیبی از سلبریتی های معروف و خرده اینفلوئنسرها استفاده می کند.
آندریا پیون به همراه دیگر اینفلوئنسرهایی همچون فلاویانا ماتاتا، مدل تانزانیایی و پاتریک ژانل، کارآفرین و جزو اینفلوئنسرهای متمرکز هستند که با جدیت در گیر کمپین #AmexAmbassadors هستند که در واقع این هشتگ سفیر بودن آن ها را برای شرکت آمریکن اکسپرس نشان می دهد.
تمامی این اینفلوئنسرها طی سفرهای مکررشون از خدمات آمریکن اکسپرس بهره می برند.
2. به دنبال مشارکت و درگیری بیشتری بین کاربران و محصول خود باشید
درگیرکردن مخاطبین یکی از معیارهای حیاتی در بازاریابی اینفلوئنسری به حساب میاد
متوسط نرخ تعامل و درگیری افراد در پیج اینفلوئنسرهای اینستاگرام در سال 2017 ، تقریبا 4.36 در صد بوده. این درحالیه که اینفلوئنسرهای با فالوئر کمتر از 1000 نفر بیشترین نرخ تعامل و مشارکت رو با میزان 8 درصد ثبت کردن.
نرخ درگیری به نسبت پایین آمدن تعداد فالوئرها افزایش پیدا می کنه. هرچند بعضی مواقع این سنجه می تونه گمراه کننده باشه چون محبوبیت همیشه به مبدلات (بازاریابی تبدیل) تبدیل نمی شوند. شما اول می بایست میزان موثق بودن این مشارکات کاربری رو تشخیص بدید
کامنتها را آنالیز کن
در سال 2017 شرکت مدیاکیکس دو پروفایل فیک با نام های @wanderingggirl و @calibeachgirl310 در اینستاگرام درست کرد تا مردم رو نسبت به مسئله ی درگیری غیرموثق یا قلابی آگاه کنه.
هر دو اکانت از مارچ تا جولای با جمع کردن بیش از 80000 فالوئر و تضمین 4 قرارداد حمایتی با برندها فعال بودن. احتمالش هست که شما نیز گیر اینفلوئنسرهای قلابی بیفتید
یکی از آسان ترین راه های تشخیص یک اینفلوئنسر قلابی از واقعی اینه که کامنتهای پستهای پیجش رو آنالیز کنید. معمولا کامنتای مبهمی مثل “چه عکس قشنگی” ، “چه لباس باحالی” یا ” خوشگل شدی” و کامنتهایی که ایموجی خالی هستن از نشانه های درگیری/مشارکت یا تعامل های قلابی هستند
از طرفی دیگه، کامنتهای معقول و مبحثی از نشانه های درگیری ها/تعامل های واقعی هستن که این موضوع ما رو به مرحله ی بعد می کشونه
به دنبال واکنشهای کلامی باشین
فالوئرهای واقعی حرف ها و جمله های شخصی می نویسن و دوستاشون رو تو کامنتا تگ می کنن. اینها واکنش های کلامی ای هستش که توسط فالوئرهای واقعی ارسال می شه
پست زیر را که برای لیزا لین، یک اینفلوئنسر اینستاگرامی هست رو چک کنید. واکنش های تمامی پستهاش واقعیه. مثل همین پستی که عکسش رو گذاشتیم، واکنش ها از طرف فالوئرهای واقعیش ارسال می شه، نه ربات ها. فقط این نوع از درگیری و تعامله که به فروش و و تولید سرنخ های جدید (مشتریان جدید) ختم می شه.
3. هشتگ های مربوط به برندتون رو واکاوی کنین
بهتره اینستاگرامرهایی رو که همین الانش هم دررابطه با برند و محصول شما صحبت می کنن رو برای همکاری راضی کنید. اونا می تونن اینفلوئنسرهایی باشن که در آینده برند شما رو ترویج می دن
کمی تحقیق در رابطه با هشتگ می تونه در این رابطه مفید واقع بشه
از هشتگهای پرتراکم یا با تعداد پست زیاد دوری کنید
هشتگ ها درست مثل کلید واژه ها برای SEO یا بهینه سازی موتور جستجو هستن. با کلیدواژه های سخت و با تراکم بالا زیاد برخورد خواهید کرد. هشتگ های زیربالاترین استفاده را در اینستاگرام داشتن.
اگرچه این هشتگ ها به برند شما مربوط می شن اما چک کردنشون برای پیداکردن اینفلوئنسر وقت تلف کردنه
برای مثال اگر برای شروع هشتگ #Organic رو سرچ کنید باید بیش از 3 میلیون و سیصدهزار پست رو مرور کنید.
اما وقتی هرچه بیشتر در هشتگ های طولانی (یا کم تراکم ) واکاوی کنی، تعداد پست ها هم میاد پایین. در این خصوص هشتگ #organicfood حاوی 162771 پست ، #organicfoodstore 2386 پست و #organicfoodchicago تنها 17 پست هستش
سرچ هردو هشتگ #organicfood و #organicfoodstore نتایج بهتری رو برای شما رقم می زنه.پست های #organicfoodchicago برای پیداکردن اینفلوئنسر خیلی کمه
از کلیدواژهای استفاده کنید که برندتون رو توصیف کنه یا مخاطبتون رو هدف قرار بده
شما همچنین سرچتون رو می تونید با کلید واژه ای که برندتون رو توصیف می کنه یا مخاطبتون رو مورد هدف قرار می ده شروع کنید. برای پیدا کردن اینفلوئنسربر روی تگ های با تعداد پست قابل توجه تمرکز کنید
اگر لوازم دویدن و پیاده روی می فروشید سرچتون رو با هشتگی مثل #running شروع کنید و در عوض اینستاگرام رایج ترین و مرتبط ترین هشتگ ها رو به شما پیشنهاد می ده.
اینجا می تونید از هشتگ هایی همچون #runningmama ، #runninggirl و یا #runningcoach برای پیداکردن اینفلوئنسرهایی که بر روی موضوع خاصی متمرکز هستن استفاده کنید.
از هشتگ های اسپانسر #sponsered یا تبلیغات #ad استفاده کنید
اینستاگرام همچنین از اینفلوئنسرها می خواد که از هشتگ های #sponsored یا #ad استفاده کنن تا بتونه محتویات تبلیغاتی رو تشخیص بده.
می تونید فالوئر هاتون یا فالوئرهای رقیبتون رو چک کنید و ببینید کی از هشتگ های #sponsored یا #ad استفاده می کنه. اگر استفاده می کنن یعنی با بازاریابی اینفلوئنسری آشنان. می تونید ازشون بخواین تا محصولات شما رو تبلیغ کنن
4. از پلتفورم های (سکوهای) اینفلوئنسر استفاده کنید
تمامی این متدها اگر چه کاربردی هستن اما همگی دستی و وقت گیرن. خوشبختانه شما می تونین تنها با چند کلیک از پلتفورم بازاریابی اینفلوئنسری برای پیدا کردن اینفلوئنسر مناسب برای بیزینستون استفاده کنین.
بعضی از این پلتفورم های معروف موارد زیر هستند:
- HYPR،
- Tap Influence،
- Upfluence،
- Famebit،
- NeoReach،
- Revfluence
- Influencer
اینفلوئنسرهای که مناسب کار شما هستند رو پیدا کنید
می تونین با استفاده از مجموعه ای از پارامترهای مختلف همچون تعداد فالوئر، نوع فالوئر ها (دموگرافی/جمعیت شناسی) و تجربه کاری مناسب ترین اینفلوئنسر رو در زمینه کاریتون پیدا کنید
مدیریت کامل برکمپین
شما همچنین می تونین با استفاده از این پلتفورم ها یک یا دو تا از کمپین های بازاریابی اینفلوئنسریتون رو با مدیریت کنید. شما می تونین تنها از طریق یک پلتفورم جنبه های مختلف کمپینتون رو از قبیل متن تبلیغاتی، گرافیک، هشتگ ها، اشارات در رسانه اجتماعی (خطاب قرار گرفتن ها mention ) ،جزئیات هدایای رایگان (Giveaway) ، پرداختی ها به اینفلوئنسرها و جدول کامل زمانبندی شده را کنترل کنید.
آنالیزهای بلادرنگ (یا آنالیز گزارش در لحظه)
با استفاده از این پلتفورم می تونید معیارهای مختلف کمپین رو از جمله میزان بازدید ها،دسترسی ها، درگیری یا تعامل کاربران، ROI (بازگشت سرمایه) و ردیابی URL را محاسبه کنید . خیلی از پلتفورم ها به شما اجازه می دن تا به طور روزانه، هفتگی و ماهانه گزارش گیری کرده و اونارو با تیم بازاریابیتون به اشتراک بگذارید
شاید تنها بعد منفی این پلتفرم ها این باشه که اونها به طور ماهیانه یا سالیانه از شما پول می گیرن. اگر بتونین بودجه ای رو تنها برای اینکار کنار بگذارین ، در وقت و استفاده از منابع صرفه جویی کردین.
موارد زیر رو هنگام انتخاب پلتفورم در نظر بگیرید.
- پلتفورمی رو انتخاب کنید که تعداد اینفلوئنسر های مرتبط با بیزینس شما در آن قابل توجه باشه. اما از کیفیت اینفلوئنسر ها هم مطمئن شین
- ببینید چه نوع تولید محتوایی، روش توزیعی و ابزار ردیابی ای در این پلتفورم موجوده. در پلتفورم انتخابی باید توانایی کنترل تمامی جنبه های کمپینتون رو داشته باشید
- پلتفورم همچنین باید منتخب خوبی از آنالیزهای بلادرنگ (یا آنالیز گزارش در لحظه) و ابزارهای گزاش دهی رو براتون فراهم کنه
- شما همچنین در پلتفورم باید پرداخت های درون ساختی و تسهیلات معاملاتی دریافت کنید تا بتونید دستمزد اینفلوئنسرها رو پرداخت کنید
- فراموش نکنین که حرف های بقیه مردم رو در رابطه با پلتفورم مدنظرتون چک کنین. قبل از ثبت نام ، نقد و بررسی کاربران و اینکه طول مدت فعالیت پلتفورم چقد بوده است رو چک کنید.
اینجا تعدادی از پلتفورم های بازاریابی اینفلوئنسری رو براتون گذاشتیم که می تونید برای شروع ازشون استفاده کنید
- Tapinfluence: پلتفورمی است که نوع رایانش ابری (Cloud-based) بازاریابی اینفلوئنسری هست. بر اساس گفته Tapinfluence این پلتفورم می تونه موجب افزایش 11 برابری ROI (بازگشت سرمایه) در کمپین بازاریابی اینفلوئنسری شما بشه. این پلتفورم همچنین یک محاسبه گر ROI (بازگشت سرمایه) رو براتون فراهم می کنه ک به شما نشون می ده که آیا اهداف فروش شما ارزش سرمایه گذاری در یک کمپین بازاریابی را دارد یا خیر.
- Famebit: اول بر روی یوتیوب تمرکز داشت ولی الان Famebit تقریبا تمامی شبکه های اجتماعی رو پشتیبانی می کنه. شما می تونید اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی رو که در زمینه های مختلف فعالیت می کنن و فالوئرهاشون از 5000 تا شروع می شه رو در این پلتفورم پیدا کنید.
- HYPR: این پلتفورم ادعا داره که 30 درصد از برندهای بزرگ جهان، آژانس ها و پلتفرم های بازاریابی اینفلوئنسری به داده های این پلتفورم اعتماد دارن. این پلتفورم غنی از امکانات ابزارهای فراوانی رو که بر اساس الگوریتم های پیچیده ای درست شده در اختیار شما قرار می ده تا به شما کمک کنه اینفلوئنسرهایی که در این پلتفورم ثبت نام کردن رو تجزیه تحلیل کنید.
حرفهای آخر
بازاریابی اینفلوئنسری، بخصوص در اینستاگرام در حال رشد هست
تنها اینفلوئنسر مناسب و درست می تونه به موفقیت شما کمک کنه. برای همین شما باید تمام تمرکزتون رو بر روی پیدا کردن بهترین و نزدیک ترین گزینه برای بیزینستان بگذارید.
امیدواریم، 4 توصیه فوق به شما کمک کنه تا بهترین فرد رو برای برندتان انتخاب کنید
تاحالا از بازاریابی اینفلوئنسری بهره بردید؟ اگر اطلاعات بیشتری دارید در کامنت با ما در میان بگذارید.