14 مزایا و معایب وردپرس در طراحی سایت که باید بدانید

4
(5)

اگر تاکنون به فکر داشتن یک سایت برای کسب و کار خود افتاده باشید حتما سوالات زیادی در ذهنتان بوجود آمده است. احتمالا یکی از مهمترین آنها این بوده است که از چه روشی برای طراحی سایت استفاده کنید. دو راه برای ساخت یک سایت وجود دارد: یکی کدنویسی اختصاصی و دیگری استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا. معروف‌ترین و پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا CMS (Content Management System) وردپرس نام دارد. برای اینکه بهتر تصمیم بگیرید بهتر است درباره مزایای وردپرس و مزایا و معایب وردپرس در برابر کدنویسی آگاه باشید. سپس تصمیم بگیرید که کدام برای سایت شما مناسب‌تر است. در این مقاله از سئوف به مزایا و معایب استفاده از وردپرس خواهیم پرداخت.

1 وردپرس چیست؟

سوال خیلی از مشتریان طراحی سایت این است: “وردپرس چیست؟”. وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که با زبان برنامه‌نویسی PHP کدنویسی شده است. اگر بخواهیم ساده‌تر بیان کنیم وردپرس یک محیط نرم‌افزای با المان‌های آماده است که می‌توانید از آن المان‌ها برای ایجاد بخش‌های مختلف سایت استفاده کنید. همچنین می‌توانید در آن، نوشته‌ها و مطالب سایت خود را ویرایش و مدیریت کنید.

2 مزایای وردپرس برای استفاده در طراحی سایت چیست؟

در اینجا تعدادی از مزایای وردپرس را در مقایسه با کدنویسی برای شما بیان می‌کنیم:

2.1 راحت بودن استفاده از سیستم وردپرس

محیط وردپرس محیط نسبتا راحتی است. حداقل نیاز به دانش برنامه‌نویسی ندارد. با چندبار کار کردن می‌توانید به آسانی از آن استفاده کنید. همین موضوع در استفاده باعث می‌شود طراحی سایت با استفاده از وردپرس راحت باشد و مورد استقبال افراد زیادی قرار گیرد.

البته ناگفته نماند که هر کاری سختی خود را دارد و این کار نیز نیاز به متخصص وردپرس دارد. اما محیط وردپرس طوری است که یک فرد مبتدی نیز می‌تواند با کمی آموزش یک سایت ساده در آن بسازد. برای اینکه سایت حرفه‌ای‌تری ساخته شود نیاز به کار بیشتر و دانش بالاتری وجود دارد.

همچنین اگر یک وردپرس‌کار برای شما سایتی طراحی کرده باشد بعد از آن شما براحتی می‌توانید در سایتتان محتوا قرار دهید. با کمی آموزش می‌توانید براحتی مطالب مختلف در سایت قرار داده و انها را مدیریت نمایید.

2.2 صرفه‌جویی در زمان در طراحی سایت با وردپرس

وردپرس دارای قالب‌های آماده و المان‌های از پیش طراحی شده می‌باشد. می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید. حتی اگر بخواهید خودتان سایت وردپرسی را ایجاد کنید (بدون استفاده از قالب‌های آماده) باز هم کافی است المان‌ها را کنار هم بچینید. این کار زمان بیشتری می‌برد. ولی باز هم این زمان نسبت به زمان مورد نیاز برای کدنویسی اختصاصی بسیار اندک است.

در کدنویسی اختصاصی برای نوشتن کد هر بخش زمان بسیار زیادی نیاز است. اما در وردپرس، المان یا آن بخش آماده است و فقط کافی است آنرا مطابق میل خود تغییر دهید.

2.3 بروز بودن و به حداقل رسیدن باگ‌ها

تعداد افرادی که ار وردپرس برای ساختن سایت خود استفاده می‌کنند بسیار زیاد است. به همین دلیل ایرادات این سیستم، قالب‌ها و افزونه‌هایش خیلی سریع مشخص می‌شود. به محض گزارش هر گونه باگ، مرکز پشتیبانی وردپرس برای برطرف کردن آن باگ تلاش می‌کند. این مساله در مورد افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس نیز صدق می‌کند. در صورتی که سرعت رفع شدن ایرادات در این سیستم کم بود، احتمالا چنین استقبالی از این سیستم توسط کاربران نمی‌شد.

پس خیالتان راحت باشد. چون هرچه جلوتر می‌رویم امکانات وردپرس بهبود یافته و ایرادات آن نیز کاهش می‌یابد. البته در کنار این مزایا معایب وردپرس را نیز در نظر بگیرید. در انتخای مقاله به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم.

بروز بودن از مزایای وردپرس
مزایا و معایب وردپرس – بروز بودن

2.4 تنوع و خلاقیت

هرچه بخواهید می‌توانید در وردپرس ایجاد کنید. هرچقدر بخواهید می‌توانید خلاقیت به خرج دهید. انواع مختلفی از قالب‌ها و طرح‌های آماده در وردپرس وجود دارد.

حتی این امکان وجود دارد که یک سایت کامل و آماده را بارگذاری کنید و فقط اطلاعات و تصاویر مورد علاقه خود را در جاهای مناسب جایگذاری کنید. تنوع موجود در وردپرس آنرا جذاب‌تر می‌کند.

2.5 امکانات بسیار زیاد

همانطور که گفتیم امکانات بسیار زیادی را در وردپرس می‌توانید بیابید. بعنوان مثال برای داشتن باشگاه مشتریان، نمایش لوکیشن خود روی نقشه، سبد خرید، درگاه پرداخت و هر امکان دیگری حتما یک افزونه یا المان در وردپرس پیدا می‌شود. اما در کدنویسی باید تمام این بخش‌ها را با صرف زمان و انرژی زیادی، خودتان ایجاد کنید.

قالب‌هایی که روی وردپرس نصب می‌شوند برای کاربردهای مختلفی طراحی شده‌اند. بعضی قالب‌ها فروشگاهی، بعضی‌ها شرکتی، شخصی، آموزشی و هر نوع دیگری می‌باشند. با انتخاب آنها امکانات و طرح‌های متناسب با آن کاربرد را خواهید داشت. افزونه‌های بسیار زیادی نیز در وردپرس وجود دارد که می‌توانید با کمک انها امکانات را به سایت خود اضافه نمایید.

مثلا برای چندزبانه کردن سایت کافی است از افزونه آن استفاده کنید و صفحات ترجمه شده را راحت ایجاد کنید. بدون اتلاف وقت و بدون دردسر.

2.6 API های مختلف

API ها این امکان را به شما می‌دهند که قابلیتی که در یک سایت دیگر وجود دارد در سایت شما به نمایش درآید. می‌توانید با کمک API ها از منابع یک سایت دیگر استفاده کنید. وردپرس امکان استفاده از APIها را به شما می‌دهد.

مثلا فرض کنید می‌خواهید قیمت لحظه به لحظه طلا و دلار را در سایت خود نمایش دهید. آیا می‌توانید هرلحظه این اطلاعات را از سایت‌های خبری مرجع بخوانید و هر لحظه آنرا در سایت خود تغییر دهید؟ مطمئنا خیر.

با یک API سایت خود را به بخشی از سایت مرجع که این اطلاعات را نمایش می‌دهد وصل می‌کنید و همان اطلاعات در سایت شما نیز نمایش داده خواهد شد. به همین راحتی!

2.7 تعداد زیاد کاربران

وقتی بخواهید کیفیت یک برنامه یا نرم‌افزار یا اپلیکیشن را بسنجید یکی از معیارهای مورد توجه، تعداد نصب آن می‌باشد. اگر تعداد زیادی از افراد یک برنامه را استفاده کنند یعنی آن برنامه پرطرفدار است. یعنی کیفیت خوبی دارد و مزایای آن زیاد است. در مورد طراحی سایت نیز همینطور است. تعداد سایت‌هایی که از وردپرس استفاده می‌کنند خیلی زیاد است.

طبق آمار W3techs حدود 40 درصد از کل سایت‌های اینترنت چه آنهابب که با کد اختصاصی نوشته شده‌اند و چه آنهایی که از سیستم مدیریت محتوا بهره می‌برند، از وردپرس استفاده می‌کنند. این عدد بزرگی است. تعداد سیستم‌های مدیریت محتوا کم نیست. اما هیچ کدام نمی‌توانند با وردپرس رقابت کنند. چند سال پیش سیستم مدیریت محتوا جوملا نیز کاربران نسبتا قابل قبولی داشت. اما نتوانست با وردپرس رقابت کند. افزونه‌های جوملا به موقع آپدیت نمی‌شدند. این باعث شد کم‌کم محبوبیت جوملا از بین برود.

2.8 سرعت خوب

در اینکه سرعت یک سایت خوب باشد عوامل مختلفی دخیل است. یکی از آن عوامل داشتن کدهای تمیز و بهینه است. در کدنویسی اختصاصی برای هر بخشی که کدنویسی می‌شود باید بارها بازبینی انجام شود تا به یک کد بهینه رسید. اما در وردپرس معمولا این کار قبلا انجام شده است. چرا؟

هر قالب یا افزونه‌ای که در وردپرس منتشر می‌شود بلافاصله بعد از مشخص شدن ایراداتش، تیم نویسنده آن شروع به بهینه‌سازی می‌کنند. ایرادها رفع می‌شود. سازگاری آن با سایر پلاگین‌ها و تم‌ها بیشتر می‌شود. کدها تمیزتر و بهینه‌تر می‌شوند و سرعت آنها افزایش می‌یابد.

اگر هم چنین نباشد، مطمئنا در دیدگاه‌های سایر کاربران و در امتیازدهی آن قالب و افزونه این موضوع بازتاب منعکس می‌شود. بدین ترتیب می‌توانید از آن استفاده نکنید. چون برای هر کاربردی بیشمار تم و پلاگین وجود دارد و براحتی می‌توانید جایگزین بهتری برای آن پیدا کنید.

2.9 سئو و بهینه‌سازی راحت

سئو و بهینه‌سازی سایت وردپرسی با امکاناتی که این سیستم در اختیار شما قرار می‌دهد چندان سخت نیست. در ویرایشگرهای وردپرسی می‌توانید تگ عنوان انتخاب کنید. نامک را تغییر دهید.

افزونه‌هایی برای راحتی روند سئو وجود دارد. مثلا افزونه معروف یوآست سئو Yoast SEO امکان نوشتن توضیحات متا و انتخاب کلمات کلیدی را به شما می‌دهد.

آمار و ارقام مربوط به بهینه کردن سایت را به شما می‌دهد. آمار استفاده از کلمات کلیدی در نوشته و مواردی از این قبیل باعث می‌شود راحت‌تر روی سئو سایتتان کار کنید.

2.10 ساختارمندی

در وردپرس می‌توانید براحتی سایتی با ساختار تمیز و واضح ایجاد کنید. این یک ویژگی بسیار مهم است. امکان ایجاد نقشه سایت XML نیز در این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد.

طراحی سایت با وردپرس و با چیدن المان‌ها آماده کنار هم باعث ایجاد یک ساختار منظم می‌شود. در کدنویسی، ایجاد ساختار درست و منظم به کدنویس بستگی دارد. ممکن است کدنویس نتواند این کار را درست انجام دهد و یک سری کد درهم و برهم با ساختاری نامنظم تحویل دهد.

ساختار درست و منظم هم باعث افزایش سرعت سایت می‌شود و هم مورد علاقه گوگل است.

2.11 Open Source بودن وردپرس (منبع باز)

وردپرس یک سیستم نرم‌افزاری منبع باز است. یعنی این امکان وجود دارد که هرکسی از هرجای دنیا کدهای آنرا اصلاح کند. به همین دلیل است که وردپرس روز به روز بهینه می‌شود. ویژگی‌های جدیدی که به این پلتفرم اضافه می‌شود به خاطر وجود چنین قابلیتی است که باعث می‌شود توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان در مورد آن کنجکاوی کنند. منبع باز بودن برای این افراد جذاب است و آنها را ترغیب به ارتقاء وردپرس می‌کند.

3 معایب وردپرس برای طراحی سایت

مزایای طراحی سایت با وردپرس زیاد است. اما خوب طبیعتا انتقاداتی نیز به این CMS وارد است. مهم این است که شما بعنوان کسی که می‌خواهد یک سایت داشته باشد و یا طراح سایت باشد به این مزایا و معایب آگاه باشید. بدین ترتیب بهترین تصمیم را خواهید گرفت.

خوب چند مورد از معایب وردپرس را در ادامه تشریح می‌کنیم.

3.1 بروزسانی‌های مداوم، یک مزیت دردسرساز

بروزرسانی مدام هسته وردپرس، قالب‌ها و افزونه‌ها نشان از در جریان بودن و روند رو به رشد این CMS دارد. همچنین بروزرسانی زود به زود باعث می‌شود که ایرادات آن برطرف شود سازگاری آن بهتر شود. و تمام اینها مزیت به شمار می‌روند. اما در عین حال یک ایراد نیز محسوب می‌شود. چرا؟

در هر بروزرسانی وردپرس یا قالبی که روی آن نصب کرده‌اید ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که شما را مجبور کند قبل از بروزرسانی از سایت خود بکاپ بگیرید. خوب اگر کسی مبتدی باشد و صرفا نحوه تنظیم وردپرس را یاد گرفته باشد این کار برای او سخت خواهد بود.

در هر بروزرسانی ممکن است بعضی داده‌ها از بین بروند و یا ناسازگاری‌هایی رخ دهد.

اینها همه می‌تواند برطرف شود. اما نیاز به صرف انرزی و فکر دارد. ممکن است مشکلی رخ دهد که چندین روز یا هفته به دنبال راه حل آن باشید. در این بین نیاز به دانش فنی وردپرس نیز بسیار کمک کننده است. در صورت نداشتن دانش و تجربه در این زمینه ممکن است با سختی زیادی مواجه شوید.

3.2 ناسازگاری افزونه‌ها

بعضی از افزونه‌ها در وردپرس با هم سازگاری ندارند. تعداد افزونه‌ها بسیار زیاد است و برای هر کاربردی چندین افزونه یا پلاگین می‌توان پیدا کرد. ممکن است کسی نیاز به یک کاربرد جدید داشته باشد و برای آن یک پلاگین جدید طراحی کند. بدون توجه به سازگاری آن پلاگین آنرا در بخش افزونه‌های رایگان منتشر کند.

در اینصورت این احتمال وجود دارد که شخص دیگری آنرا بدون آگاهی از سازگاریش نصب کند. نتیجه اینکه چندین روز باید با عواقب و دردسرهای این مساله سروکله بزند تا متوجه شود ایرادات پیش آمده از پلاگین جدید است.

مزایا و معایب وردپرس- ناسازگاری افزونه ها
ناسازگاری افزونه‌ها یکی از معایب وردپرس

متاسفانه افزونه‌های زیادی باهم ناسازگاری دارند. در چنین مواردی مجبورید یکی از افزونه‌های ناسازگار را حذف کنید و از یک پلاگین مشابه دیگر استفاده کنید. معمولا وقتی مشکلی در سایت پیش می‌آید تشخیص اینکه مشکل از کجاست وقت و انرزی زیادی می‌گیرد. هرچقدر باتجربه‌تر باشید راحت‌تر منشاء مشکلات را تشخیص می‌دهید.

3.3 امنیت

هر سیستمی باید سطحی از امنیت را برای کاربر تامین کند. وردپرس هم به دلیل اینکه دائما در حال بروزرسانی است از امنیت خوبی برخوردار است. اما این را در نظر داشته باشید که اگر از نظر امنیتی برای وردپرس مشکلی پیش بیاید امنیت تمام سایت‌های وردپرسی به خطر می‌افتد.

در کدنویسی اختصاصی، برای هک کردن هر سایتی تلاش جداگانه‌ای نیاز است. البته در وردپرس نیز همینطور است. اما در صورتی که هسته وردپرس مورد حمله قرار گیرد ممکن است برای تمام سایت‌ها مشکل پیش بیاید.

باز هم معایب و ایراداتی می‌توان برای وردپرس نام برد. اما چند مورد مهم و جامع آنرا برای شما تشریح کردیم.

4 طراحی سایت با وردپرس یا با کدنویسی؟ کدام بهتر است؟

در این مقاله از سئوف مزایا و معایب مهم کار با وردپرس را در مقایسه با کدنویسی اختصاصی توضیح دادیم. اینکه کدام را انتخااب کنید به چند عامل بستگی دارد. کدنویسی اختصاصی معمولا برای کسب و کارهایی مناسب است که یک شخص یا یک تیم متخصص برنامه‌نویس در اختیار داشته باشند.

در صورت برون‌سپاری ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود آید. مثلا اینکه شخص یا شرکتی که این کار را برای شما انجام می‌دهند شغل دیگری را بعد از مدتی انتخاب کنند و درصورتیکه شما به آنها نیاز داشته باشید دیگر در دسترس شما نباشند. در اینصورت اگر بخواهید امکاناتی اضافه کنید یا تغییراتی در سایت بدهید این امکان وجود نخواهد داشت. ضمنا اگر شخص جدیدی را استخدام کنید زمان بسیار زیادی را برای درک کدهای تیم قبلی صرف خواهد کرد. پس اگر انتخاب شما کدنویسی اختصاصی است بهتر است یک تیم برنامه نویسی اختصاصی در اختیار خود و در شرکت خود داشته باشید که فقط برای شما کار کنند. دوم اینکه اگر کسب و کار شما کوچک است وردپرس برای شما مناسب تر است.

به تک تک مزایا و معایب وردپرس که در این مقاله از سئوف اشاره کردیم فکر کنید و ببینید کدام یک برای شما مهم است. سپس با یک جمع بندی نتیجه‌گیری کنید که آیا وردپرس را انتخاب می‌کنید یا برنامه‌نویسی را.

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 4 / 5. تعداد رای: 5

ممکن است شما دوست داشته باشید
3 نظرات
  1. مریم می گوید

    به روز رسانی مداوم رو جز معایب طراحی سایت با وردپرس گفتید؟!!

  2. علی می گوید

    در مورد رسپانسیو بودن بحثی نکردین

    1. seof می گوید

      متشکر از بازخورد بسیار خوبتون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.