زبان php چیست؟ چرا باید از PHP در طراحی سایت استفاده کنیم؟

0
(0)

آیا به دنبال یک ‌زبان برنامه‌نویسی جدید برای یادگیری هستید؟ یا فقط کنجکاو هستید و می‌خواهید بدانید که زبان php چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟ صرف‌نظر از این دلیل، شما به‌جای مناسبی آمده‌اید. با ما همراه باشید و آنچه را که باید درباره برنامه نویسی تحت وب پی اچ پی و کاربرد زبان php بدانید را کشف کنید. بیشتر برنامه نویس ها امروزه از زبان PHP در طراحی سایت استفاده می‌کنند.

زبان‌های اسکریپت نویسی (Scripting Languages)

PHP یک مخفف است (Hypertext Preprocessor) PHP زیرمجموعه‌ای از زبان‌های اسکریپت مانند JavaScript و Python است. تفاوت در این است که PHP بیشتر برای ارتباطات با سرور استفاده می‌شود درحالی‌که جاوا اسکریپت را می‌توان برای هر دو قسمت سمت کاربر frontend و backend سمت سرور و Python را فقط برای سمت سرور (backend) استفاده کرد.

شاید کمی گیج شده باشید نه؟ خوب، به همین دلیل است که ماقبل از کنکاش بیشتر در PHP، باید در مورد زبان‌های اسکریپت نویسی بدانیم.

زبان اسکریپت نویسی به زبانی گفته می‌شود که به‌طور خودکار کارها را در یک محیط خاص اجرا می‌کند. این شامل یک صفحه ثابت (ساخته‌شده با HTML و CSS) برای انجام اقدامات خاص با قوانینی است که قبلاً تعریف کرده‌اید.

به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از یک اسکریپت برای تأیید فرم استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که قبل از ارسال فرم به سرور، همه فیلدها پرشده‌اند. وقتی کاربر فرم را ارسال می‌کند، اسکریپت اجرا می‌شود و سپس همه قسمت‌ها را بررسی می‌کند.

اگر یکی از آن‌ها خالی باشد، یک متن هشداردهنده برای اطلاع کاربر نمایش داده می‌شود.

از دیگر کاربردهای متداول زبان‌های اسکریپت نویسی، نمایش یک جلوه کشویی در هنگام قرار گرفتن ماوس بر روی منوی اصلی، دکمه‌های چرخش و انیمیشن، باز کردن کادرهای گفتگو و غیره است.

سمت سرور و سمت کاربر

زبان برنامه نویسی php
کاربرد زبان php چیست

زبان‌های اسکریپت نویسی می‌توانند در سمت کاربر (frontend) یا در سمت سرور (backend) اجرا شوند.

اسکریپت‌های سمت کاربر توسط مرورگرهای وب پردازش می‌شوند. هنگامی‌ که مرورگر کاربر شما صفحه‌ای حاوی اسکریپت‌های سمت کاربر را درخواست می‌کند، سرور با ارسال کدهای منبع قابل‌اجرا برای مرورگر پاسخ می‌دهد.

از طرف دیگر، زبان برنامه‌نویسی سمت سرور به معنای اجرای اسکریپت‌ها در سرورها قبل از ارسال به مرورگرها است؛ بنابراین سرورهای وب به‌جای ارسال کد منبع، ابتدا کدها را به یک قالب HTML تبدیل می‌کنند و بعد آن‌ها را پردازش (تجزیه) می‌کنند.

به همین دلیل، اسکریپت نویسی سمت سرور، مدیران وب را قادر می‌سازد که کد منبع خود را پنهان کنند، درحالی‌که اسکریپت‌های سمت کاربر توسط کاربران به‌راحتی قابل‌مشاهده هستند.

اکنون‌که مفاهیم اساسی زبان‌های برنامه‌نویسی را فهمیدید، وقت آن است که سؤال اصلی را جواب بدهیم.

بنابراین زبان php چیست؟

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، زبان php یک زبان اسکریپت نویسی است که برای ارتباطات سمت سرور ایجادشده است. ازاین‌رو، می‌تواند توابع مختلف سمت سرور مانند جمع‌آوری داده‌های فرم، مدیریت پرونده‌های موجود در سرور، اصلاح پایگاه داده و موارد دیگر را مدیریت کند.

این زبان در ابتدا توسط Rasmus Lerdorf برای ردیابی بازدیدکنندگان از صفحه اصلی ایجادشده است. با محبوبیت بیشتر، سرانجام لردورف آن را به‌عنوان یک پروژه منبع باز منتشر کرد. این تصمیم توسعه‌دهندگان را به استفاده، اصلاح و بهبود کد تشویق کرد و سرانجام به یک‌زبان اسکریپت نویسی تبدیل شد که ما امروزه از آن استفاده می‌کنیم.

اگرچه PHP به‌عنوان یک‌زبان برنامه‌نویسی برای اهداف عمومی در نظر گرفته می‌شود، اما بیشترین کاربرد را برای توسعه وب دارد. یکی از ویژگی‌های برجسته آن – توانایی جاگذاری کد php در یک فایل HTML است.

بگذارید بگوییم که نمی‌خواهید مردم کد منبع شما را ببینند، می‌توانید آن را با این زبان اسکریپت پنهان کنید. به‌سادگی کد را در یک فایل PHP قرار دهید و بعد آن را در HTML جاسازی کنید و مردم هرگز محتوای اصلی را نخواهند دید.

یکی دیگر از مزایای php این است زمانی که مجبور هستید از زبان HTML مشابه به‌طور مکرر استفاده کنید. به‌جای اینکه آن را بارها و بارها بازنویسی کنید، فقط کد را در یک فایل PHP بنویسید. هر زمان که نیاز به استفاده از HTML داشتید، می‌توانید تابع PHP آن را وارد کنید به همین راحتی.

اگر زبان برنامه نویسی php استفاده میکنید باید سایت خود را واکنشگرا طراحی کنید. بدین منظور می‌توانید از بوتسترپ استفاده کنید

یک مثال از زبان برنامه نویسی پی اچ پی و کاربرد زبان php

نمونه‌ای از صفحه PHP را می‌توان در فیس بوک مشاهده کرد. صفحه اصلی را باز کنید و می‌بینید که URL را با.php به پایان برساند (facebook.com/home.php). به‌ عبارت‌ دیگر، این صفحه با یک فایل PHP (home.php) ساخته‌شده است که حاوی ترکیبی از کد PHP و برچسب‌های HTML است.

اگر می‌خواهید درباره نحوه نوشتن یک فایل PHP بیشتر بدانید، می‌توانید یک مثال ساده را در زیر مشاهده کنید:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <?php echo '<p>Greetings From Hostinger</p>'; ?> 
 </body>
</html>

اگر این فایل PHP نوشته‌شده را در فهرست اصلی سایت خود قرار دهید، با مراجعه به سایت Yourite.com/greetings.php آن را پیدا خواهید کرد.

خروجی این فایل PHP در HTML به‌صورت زیر است:

<html>
 <head>
  <title>PHP Test</title>
 </head>
 <body>
 <p>Greetings From Hostinger</p>
 </body>
</html>

این ساده‌ترین مثال ممکن است، چراکه شما حتی نیازی به اجرای این اسکریپت به شکل فرم ندارید. ما به‌سادگی از عبارت echo استفاده کردیم تا به صفحه بگوییم تا متن‌ها را نمایش دهد. این مثال، نشان می‌دهد که چگونه سایت شما می‌تواند کد PHP را به HTML تفسیر کند.

چرا از زبان php استفاده می‌کنیم؟

PHP تنها زبان برنامه‌نویسی سمت سرور نیست – زبان‌های دیگری نیز وجود دارند. بااین‌حال، اگر یک سایت وردپرسی را اداره می‌کنید، نسبت به رقبای خود تفاوت دارید.

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، وردپرس با استفاده از زبان phpساخته‌شده است؛ بنابراین با استفاده از این زبان می‌توانید میزان سفارشی‌سازی سایت را به‌شدت بهبود بخشید. می‌توانید از آن برای تغییر پلاگین ها و تم‌های موجود استفاده کنید یا حتی خودتان یکی را بسازید! اگر می‌خواهید به یک توسعه‌دهنده وردپرس تبدیل شوید، یادگیری PHP یک امر ضروری است.

اگر هنوز متقاعد نشده‌اید، در اینجا چند دلیل دیگر وجود دارد که PHP یک‌زبان برنامه‌نویسی عالی برای استفاده است:

کاربرد زبان php چیست؟ و دلایل اسفتاده از زبان برنامه نویسی پی اچ پی

راحت برای یادگیری – شما می‌توانید آن را به‌راحتی یاد بگیرند چون‌که دارای راهنمای کامل از توابع خود به همراه مثال است.

به‌طور گسترده استفاده می‌شود – برای ایجاد هر نوع سیستم‌عامل مانند تجارت الکترونیکی، وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی و غیره استفاده می‌شود. آمار نشان می‌دهد که 79٪ از کل وب‌سایت‌ها از PHP استفاده می‌کنند!

کم‌هزینه – php یک پروژه منبع باز است بنابراین می‌توانید به‌صورت رایگان از آن استفاده کنید.

جامعه بزرگ – اگر با هر مشکلی مواجه شدید، نگران نباشید زیرا وبلاگ‌های زبان برنامه نویسی php زیادی در اینترنت وجود دارد.

با پایگاه‌های داده ادغام می‌شود – برخی از نمونه‌ها MySQL، Oracle، Sybase، DB2 و غیره هستند.

زبان برنامه نویسی php در مقابل جاوا اسکریپت JavaScript

قبلاً اشاره کردیم که شما می‌توانید کارهای زیادی را با PHP انجام دهید. بااین‌حال، بیشترین کاربرد را برای تولید محتوای پویا دارد.

اگر با JavaScript آشنا هستید، می‌دانید که برای ایجاد پویایی و تعامل بیشتر در یک صفحه ثابت نیز استفاده می‌شود. ازاین‌رو، اکنون ما دو زبان برنامه‌نویسی داریم که عملکردهای مشابهی دارند.

وقتی نوبت به ساخت یک وب‌سایت پویا می‌رسد، درواقع می‌توان وب سایتی ایجاد کرد که فقط روی JavaScript اجرا شود. بااین‌حال، عملکرد می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

با جاوا اسکریپت می‌توانید سایتی پویا ایجاد کنید که امکان تعاملات ساده مانند جلوه دادن مجدد ماوس، تصحیح خودکار و گالری عکس را داشته باشد؛ اما نمی‌تواند محتوای تولیدشده توسط کاربر مانند شبکه‌های اجتماعی و تجارت الکترونیکی (وب‌سایت‌هایی که طبق رفتار کاربر تغییر می‌کنند) را ایجاد کند. برای این کار به PHP نیاز دارید.

php چیست
php چیست

چرا به هر دو نیاز داریم؟

بگذارید بگوییم در حال ورود به یک شبکه اجتماعی هستید. برای نمایش مشخصات شما، PHP داده‌های شمارا از پایگاه داده بازیابی می‌کند و نتیجه را به مرورگر شما می‌فرستد.

هر زمان که تغییری در عکس پروفایل خود ایجاد کنید، PHP اطلاعات جدید را برای بازیابی در آینده در پایگاه داده ذخیره می‌کند. کل این فرایند این امکان را برای یک شبکه اجتماعی فراهم می‌کند تا محتوای مختلفی را برای کاربران مختلف نمایش دهد.

ازاین‌رو، JavaScript و PHP رقیب نیستند. در عوض، آن‌ها برای ساختن یک وب‌سایت زیبا و پویا از یکدیگر کمک می‌گیرند.

نتیجه‌گیری آیا باید از پی اچ پی استفاده کنیم یا نه؟

PHP یک‌زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است و اهداف مختلفی دارد؛ اما عمدتاً برای تولید محتوای پویا در یک سایت استفاده می‌شود.

به دلیل ماهیت منبع باز و عملکرد همه‌کاره آن بسیار محبوب است. برای تازه واردین به‌اندازه کافی ساده است، اما برنامه نویسان حرفه‌ای نیز می‌توانند از آن برای ویژگی‌های پیشرفته‌تر استفاده کنند.

بدون شک یادگیری و درک PHP می‌تواند مهارت‌های توسعه‌دهنده شمارا افزایش دهد – شما قادر خواهید بود هر نوع وب‌سایت موردنظر خود را بسازید، به یک توسعه‌دهنده ماهر وردپرس تبدیل شوید یا حتی روزی یک برنامه وب بسازید!

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 0 / 5. تعداد رای: 0

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.