هویز سایت whois چیست ؟ چه کاربردی دارد؟ نحوه دریافت هویز whois دامنه

0
(0)

Whois یک لیست رکورد اینترنتی است که به‌صورت گسترده برای نمایش اطلاعات هویز دامنه مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ و مشخص می‌کند که چه کسی چه دامنه‌ای را در اختیار دارد و چگونه می‌توان با آن شخص تماس گرفت.

1 اطلاعات هویز سایت Whois چیست و چرا برای ما اهمیت دارد؟

 (ICANN) یک شرکت اینترنتی است که وظیفه ثبت‌نام‌ها و شماره‌های اختصاص‌یافته برای مالکیت تمام دامنه‌ها را بر عهده دارد. سوابق Whois بسیار مفید است و به‌عنوان یک منبع اساسی برای حفظ یکپارچگی فرآیند ثبت‌نام دامنه‌ها و مالکیت وب‌سایت‌ها به وجود آمده است.

2 چه چیزی در رکورد هویز سایت Whois ثبت می‌شود؟

سابقه Whois شامل تمام اطلاعات تماس با شخص و یا گروه یا شرکتی است که یک نام دامنه را ثبت می‌کند. به‌طورمعمول، هر رکورد Whois شامل اطلاعاتی مانند نام و اطلاعات تماس ثبت‌کننده (صاحب دامنه)، نام و اطلاعات تماس ثبت‌کننده (سازمان یا نهاد تجاری ثبت‌نام دامنه)، تاریخ ثبت، نیم سرورها یا DNS ها، آخرین به‌روزرسانی و تاریخ انقضا دامنه است.

3 مدل‌های کامل و جزئی هویز سایت Whois

برای ذخیره اطلاعات منابع Whois، دو مدل داده مختلف وجود دارد:

مدل جزئی Thin Whois که فقط نام ثبت‌کننده، نیم سرورها و تاریخ ثبت دامنه را نشان می‌دهد. برای دستیابی به اطلاعات اضافی دامنه، باید اطلاعات ثبت‌کننده دامنه را بیشتر بررسی کنید

مدل کامل Whois که جزئیات اضافی مفیدتری نسبت به رکورد Whois جزئی ارائه می‌دهد. به‌طورمعمول، جزئیات اضافی شامل اطلاعات تماس (ثبت‌کننده دامنه، مشخصات اصلی) است.

بنابراین هویز کامل یک گزارش کامل از تمام اطلاعات لازم در مورد اینکه دامنه در کجا ثبت‌شده است، از چه نیم سرورهایی DNS استفاده می‌کند، چه زمانی ثبت‌شده و چه تاریخی ممکن است منقضی شود را فراهم می‌کند.

برای ردیابی اطلاعات Whois با توجه به تعداد زیاد ثبت‌نام کنندگان و سرورهای Whois، تلاش زیادی لازم است. سایت های دریافت اطلاعات هویز این کار را برای شما آسان‌تر می‌کند.

4 سیستم هویز سایت whois به دلایل زیر به وجود آمد و اهمیت آن بیشتر شد :

  • تقویت ثبات و امنیت اینترنت از طریق اپراتورهای شبکه، تیم‌های پاسخگوی حوادث رایانه‌ای و ISP ها با تماس‌های مناسب
  • تنظیم وضعیت ثبت‌نام دامنه‌ها
  • کمک به مشاغل و سایر کاربران و سازمان‌ها در مبارزه با کلاه‌برداری و حفاظت از منافع عمومی
  • حمایت از اعتماد عمومی کاربر به اینترنت به‌عنوان ابزاری کارآمد و قابل‌اعتماد برای برقراری ارتباط
  • کمک به کاربران در تشخیص اینکه چه  نهادها یا اشخاصی مسئول خدمات و محتوای آنلاین هستند
  • پیگیری رفتارهای هرزنامه یا مخرب

5 صحت اطلاعات هویز سایت Whois :

 اطلاعات ثبت‌شده در Whois در ابتدا هنگام ثبت دامنه ارائه می‌شود. باگذشت زمان، اوضاع تغییر می‌کند و اطلاعات از رده خارج می‌شوند.شرکت اصلی دامنه ها  ICANN نیاز دارد که ثبت‌نام کنندگان دامنه توانایی به‌روزرسانی اطلاعات تماس خود را داشته باشند.

هر ثبت‌کننده روش‌های متفاوتی برای تغییر اطلاعاتی که در یک رکورد Whois ظاهر می‌شود دارد. این به‌طورکلی شامل دسترسی به اطلاعات حساب از طریق وب‌سایت ثبت‌کننده دامنه، یا از طریق نماینده ثبت دامنه است.

تغییرات ثبت‌شده در Whois ممکن است مدتی طول بکشد (غالباً در مجاورت 24 ساعت). داشتن داده‌های Whois دقیق و به‌روز، ارتباط با ثبت‌کننده یا مدیر را آن آسان می‌کند.

6 حریم شخصی هویز سایت Whois:

به این نکته مهم توجه داشته باشید که هیچ راهی برای پنهان کردن اطلاعات مالکیت دامنه وجود ندارد زیرا هرکسی می‌تواند Whois را برای تأیید وضعیت دامنه بررسی کند. شرکت اینترنتی (ICANN) برای نام‌ها و شماره‌های اختصاص داده‌شده  نیاز دارد که اطلاعات تماس کسانی که صاحب‌نام و دامنه هستند را از طریق فهرست‌های Whois در دسترس عموم قرار بدهد.

 این اطلاعات شامل آدرس‌های پستی، شماره تلفن‌ها و آدرس‌های ایمیل است.

7 گرفتن اطلاعات هویز whois

برای دریافت اطلاعات هویز می‌توانید از وب‌سایت‌هایی که خدمات اینترنتی هویز را ارائه می‌دهند استفاده کند.

برترین وب‌سایت‌هایی که ما برای شما پیشنهاد می‌کنیم دو سایت زیر است:

هویز ایرنیک

هویز ICCANN

8 اطلاعاتی که هویز می‌تواند به شما بدهد:

  • نام ثبت‌کننده دامنه
  • تاریخ ثبت دامنه
  • تاریخ انقضای دامنه
  • وضعیت دامنه
  • نیم سرور ها DNS دامنه
  • آدرس پستی ، ایمیل ، شماره تماس ثبت‌کننده دامنه
  • شرکت ثبت‌کننده هاست و دامنه
  • موقعیت جغرافیایی هاست و دامنه

9 آیا WhoIs Information تاثیری در سئو دارد؟

زمانی که گوگل در ژانویه 2005 ثبت کننده دامنه شد، شواهد لازم برای اینکه اطلاعات WhoIs روی سئو سایت تاثیری دارد یا نه مورد بررسی قرارگرفت، سئوکاران حرفه‌ای بلافاصله در مورد نحوه ثبت نام مشکوک بودند که ممکن است اطلاعات کاربران در الگوریتم رتبه بندی استفاده شود.

یورک تایمز گفت: در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای ثبت دامنه نداریم، اما معتقدیم که این اطلاعات به افزایش کیفیت نتایج جستجو کمک می‌کند. برای چندین سال بعد از آن هم هیچ اتفاق نظر واقعی درباره این موضوع که WhoIs جهت بهبود SEO باشد وجود نداشت.

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه Google تا به حال از اطلاعات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی دامنه به عنوان عاملی جهت رتبه بندی جستجو که تاثیری روی سئو سایت داشته باشد، وجودندارد.

احتمالا، گوگل درنظرداشت به سال 2005 و زمانی که گوگل یک ثبت کننده دامنه شده بود، برگردد و حتی شاید هم برای مدت کوتاهی این کار را انجام داد.

اما نه برای مدت طولانی، اگر چنین هم باشد، قطعاً امروز از آن استفاده نمی‌کند. با این گفته، اگر بخواهید هویت صاحب سایت را به منظور ایجاد شبکه‌های پیوند یا دستکاری جستجو پنهان کنید، رتبه‌بندی سایت شما در قلمرو وب، کاملاً بصورت هرزنامه است.

اگر این مورد توسط گوگل تشخیص داده شود، شما را در معرض خطر جریمه دستی قرارمی‌دهد، بیان می‌کند که حریم خصوصی آنلاین مهم بوده و باید درنظر گرفته شود.

دلایل کاملاً معتبر بیان شده هم، برای حفاظت شخصی اطلاعات افراد وجوددارد. براساس گفته WhoIs ،WhoIs یک عامل رتبه بندی جستجو نیست و تاثیری روی سئو ندارد.

این مطلب چقدر مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

درصد رضایت 0 / 5. تعداد رای: 0

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.