الگوریتمهای گوگل – معرفی – خصوصیات – جزئیات
در اوایل شروع به کار گوگل، با اینکه تعداد سایتهای اینترنتی بسیار کم بود، اما پیدا کردن آنچه به دنبالش هستید از بین نتایج جستجو بسیار دشوار بود. چرا که گوگل هوشمندی خاصی نداشت و معمولا نتایجی که به کاربر ارائه مینمود چندان پاسخگوی نیاز او نبود.
قوانین چندان به دردبخوری برای رتبهبندی سایتها وجود نداشت. در نتیجه هنگام جستجوی یک عبارت کلیدی ممکن بود کاربر با نتایجی مواجه شود که ارتباط زیادی با جستجوی او ندارند و این مساله باعث نارضایتی کاربر میشد.
در آن زمان واقعا صفحه نتایج جستجو مانند ویرانه بود. هر سایت اسپم و بیکیفیت که پر از محتوای کم ارزش و تبلیغات زیاد و پاپآپهای آزاردهنده بود راحت میتوانست به جایگاههای بالا در صفحات نتایج برسد. اما گوگل خیلی سریع شروع به برطرف کردن این ایرادها کرد.
گوگل ارائه بهترین نتایج به کاربر و جلب رضایت او را هدف اصلی خود قرار داد. برای رسیدن به این هدف الگوریتمهایی را برای کمک به رتبهبندی سایتها معرفی کرد. هر الگوریتم وظیفه خاصی را به عهده دارد و روز به روز بهینهتر و بهتر میشود. در این بخش آموزش قصد داریم شما را با الگوریتمهای گوگل آشنا کنیم.
الگوریتمهای گوگل با فناوری هوش مصنوعی و برای ارائه بهترین و مرتبط ترین نتایج به کاربر طراحی شدهاند. ظهور الگوریتمهای گوگل باعث شد:
- سایتهای بیکیفیت اسپم به سمت اعماق نتایج جستجو بروند و یا کلا از نتایج حذف شوند.
- سایتهای باکیفیت که به کاربر اهمیت میدهند به رتبههای برتر نتایج برسند.
گوگل یک الگوریتم اصلی دارد که به عنوان هسته شناخته میشود. سایر الگوریتمها به شکل یک بخش جداگانه و یا یک آپدیت به آن هسته مرکزی اضافه شده و در رتبهبندی سایتها به آن کمک میکنند.
گوگل هرروز به سمت تفکر انسانی نزدیکتر میشود و نتایجی را به کاربر ارائه میکند که به هدف جستجوی کاربر بسیار نزدیک است. در ادامه الگوریتمهای گوگل را بطور خلاصه میبینید. با کلیک روی هر کدام میتوانید مقاله کامل مربوط به آن الگوریتم را مطالعه فرمایید:
Google Fred Algorithm
الگوریتم فرد
الگوریتم فرد – Fred Algorithm
تاریخ انتشار: March 8, 2017
هدف اصلی: مبارزه محتوای کم، محتوای نامربوط و متحوای تبلیغ محور
خلاصه عملکرد:
الگوریتم فرد برای مبارزه با محتواهای بیکیفیت، تبلیغ محور و دارای بکلینکهای ضعیف طراحی شده است. الگوریتم فرد وبسایتهایی را که محتوای کم و یا بیکیفیت را صرفاً برای گرفتن رتبه و دریافت تبلیغ تولید میکنند، مورد هدف قرار میدهد.
Google Possum Algorithm
الگوریتم پوزوم
الگوریتم پوزوم – Possum Algorithm
تاریخ انتشار: September 1, 2016
هدف اصلی: شخصی سازی نتایج جستجو با محل کاربران
خلاصه عملکرد:
تا قبل از انتشار الگوریتم پوزوم شما در هر کجای دنیا یک مطلب را جستجو مینمودید، نتایج یکسانی توسط گوگل به شما نشان داده میشد. گوگل با انتشار این الگوریتم اقدام به شخصی سازی نتایج جستجو بر اساس مکان کاربران نمود.
Google RankBrain Algorithm
الگوریتم رنکبرین
الگوریتم رنکبرین – RankBrain Algorithm
تاریخ انتشار: October 26, 2015
هدف اصلی: استفاده از قدرت یادگیری ماشین (هوش مصنوعی) برای فراهم کردن بهترین نتایج به جستجوی کاربران فارغ از کلمه کلیدی
خلاصه عملکرد:
الگوریتم رنکبرین براساس هوش مصنوعی و قدرت خودیادگیری طراحی شده تا پا را فراتر از کلمه کلیدی بگذارد و با استفاده از قدرت ماشین، بهترین نتایج را به جستجوی کاربران بر اساس فاکتور “مرتبطترین” ارائه دهد. در واقع این الگوریتم گوگل قصد دارد تا مفهوم پشت جستجوی کاربران را درک کند نه کلمه کلیدی داخل جستجو را.
Google Mobile Algorithm
الگوریتم موبایل
الگوریتم موبایل – Mobile Algorithm
تاریخ انتشار: April 21, 2015
هدف اصلی: مبارزه با وبسایتها و صفحات غیر رسپانسیو که نمایش ناقصی در موبایل دارند
خلاصه عملکرد:
الگوریتم موبایل گوگل با با نام مستعار Mobilegeddon، به منظور دادن رتبه بهتر به وبسایتها و صفحاتی طراحی شد که نمایش و عملکرد بهتری در نسخه موبایل دارند.
Google Pigeon Algorithm
الگوریتم کبوتر
الگوریتم کبوتر – Pigeon Algorithm
تاریخ انتشار: July 24, 2014
هدف اصلی: فراهم کردن محتوای مرتبط با جستجوهای محلی
خلاصه عملکرد:
الگوریتم کبوتر گوگل Pigeon، بهمنظور پیدا کردن رابطه بین جستجوها و نتایج محلی براساس موقعیت مکانی کاربر طراحی شده است. بهطور مثال شما در میدان انقلاب تهران هستید و یک قالیشویی را جستجو میکنید، وظیفه الگوریتم کبوتر این است که قالیشوییهای اطراف میدان انقلاب را به شما نشان دهد نه محلههای دیگر.
Google Panda Algorithm
الگوریتم پاندا
الگوریتم پاندا – Panda Algorithm
تاریخ انتشار: Feb 24, 2011
هدف اصلی: کم کردن رتبه وب سایتهای که محتوای بیکیفیت دارند
خلاصه عملکرد:
هدف الگوریتم پاندا رتبه دادن به وب سایتها بر اساس کیفیت محتوای آنها است. در این الگوریتم مبارزه به طور مستقیم با وبسایتهایی است که دارای محتوای کم، اسپمی و بی کیفیت هستند.
در ابتدا، پاندا یک نوع فیلتر بود (فیلتر سایتها با محتواهای ضعیف) ولی در سال 2016 به طور رسمی به وارد الگوریتم رتبهبندی گوگل شد.
Google Penguin Algorithm
الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن – Penguin Algorithm
تاریخ انتشار: April 24, 2012
هدف اصلی: کم کردن رتبه وب سایتهای که دارای لینکهای اسپمی و تغییر یافته هستند
خلاصه عملکرد:
هدف الگوریتم پنگوئن شناسایی و کاهش رتبه وب سایتهای است که دارای لینکهای اسپمی و غیر طبیعی هستند. در سال 2016 این بهروز رسانی پنگوئن وارد الگوریتم اصلی گوگل شد. و با ورد این بروز رسانی شناسایی لینکهای اسپمی بسیار سریع تر شده است.
Google Pirate Algorithm
الگوریتم دزدان دریایی
الگوریتم دزدان دریایی – Pirate Algorithm
تاریخ انتشار: Aug 2012
هدف اصلی: مقابله با سایتهای که قوانین کپی رایت را رعایت نمیکنند
خلاصه عملکرد:
الگوریتم دزدان دریایی از رتبه گرفتن سایتهایی که گزارش نقض کپی رایت (copyright infringement reports) برای آنها دریافت شده جلوگیری میکند. عمده این وبسایتها، سایتهایی هستند که محتوای دیگران مانند: فیلم، موسیقی، کتاب و… را انتشار میدهند.
Google Hummingbird Algorithm
الگوریتم مرغ مگس خوار
الگوریتم مرغ مگسخوار – Hummingbird Algorithm
تاریخ انتشار: Aug 2012
هدف اصلی: فراهم کردن نتایج بهتر و مرتبط تر با توجه به تفسیر هدفهای کاربران از جتسجو
خلاصه عملکرد:
الگوریتم مرغ مگس خوار برای این طراحی شد که هدف و اصل درخواست کاربران را از جستجو تفسیر کند و نتایج بهتر و متناسب با نیاز جستجو را فراهم کند. یعنی این الگوریتم بیشتر از اینکه به کلمه کلیدی توجه کند به معنی پرسو جوی کاربر توجه میکند.
هرچند که هنوز استفاده از کلمه کلیدی در پرس و جو قدرت خود را دارد اما انتخاب نتایج توسط مرغ مگس خوار بسیار هوشمندانهتر شده است.
Google Speed Algorithm
الگوریتم سرعت
الگوریتم سرعت – Speed Algorithm
تاریخ انتشار: July 9, 2018
هدف اصلی: شناسایی و رتبه دادن به وب سایتهای سریع به ویژه در موبایل
خلاصه عملکرد:
گوگل مدتها قبل از لانچ کردن این بهروز رسانی، از توجه خود به سرعت لود وبسایتها اشاره کرده بود. اما با معرفی آپدیت Speed به طور رسمی اعلام کرد که سرعت لود یکی از فاکتورهای دریافت رتبه است.
Google Medic Update
بهروز رسانی مدیک
بهروز رسانی مدیک – Google Medic Update
تاریخ انتشار: 2019
هدف اصلی: مبارزه با سایتهایی که کلمات کلیدی را برای چندین هدف جستجو بهینهسازی میکنند.
خلاصه عملکرد:
هدف این بهروز رسانی بهبود نتایج جستجو با توجه به هدف جستجوی کاربر Search Intent بود. این بهروز رسانی روی تمام سایتها با هر زبانی و در هر مکان جغرافیایی اعمال شد و تاثیر گذاشت. اما عمده توجه این بهروز رسانی مربوط به سایتهایی است که با سلامتی افراد ارتباط دارند. بعنوان مثال سایتهایی با موضوع پزشکی، فیتنس و تناسب اندام و همچنین سایتهای اقتصادی و مالی.
Google Bert Algorithm
الگوریتم برت
الگوریتم برت گوگل – Google Bert Algorithm
تاریخ انتشار: 2019
هدف اصلی: درک عمیقتر و جزئیتری نسبت به کوئریهای جستجو شده
خلاصه عملکرد:
الگوریتم برت یک تکنیک یادگیری عمیق (Deep Learning) است که برای پردازش زبان طبیعی و با هدف درک دقیق متن و مفهوم جستجوی کاربر ایجاد شده است. هدف آن کمک به موتور جستجو در درک هر چه بهتر متن میباشد.