آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل [بهمراه ویدئو] از طریق ِDNS یا Domain و اضافه کردن رکورد TXT درDNS هاست
آیا تابحال ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل و یا ثبت رکورد در dns هاست را انجام داده اید؟ در این مقاله نحوه ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز و نحوه اضافه کردن رکورد txt در dns هاست های سی پنل و دایرکت ادمین را به شما آموزش خواهیم داد.
نکتهای درباره ثبت سایت در سرچ کنسول از طریق سی پنل و دایرکت ادمین: به این نکته توجه داشته باشید که هر نوع هاستی که تهیه کرده باشید، یک پنل مدیریتی در اختیار شما قرار میگیرد. دو نوع پنل مدیریتی هاست در ایران مورد استفاده قرار میگیرد. یکی محیط دایرکت ادمین نام دارد و دیگری محیط سی پنل. (بعضی شرکتهای هاستینگ مورد اول و بعضی دیگر مورد دوم را ارائه میدهند). امکانات این دو محیط تقریبا مشابه یکدیگر است. اما از نظر ظاهری اندکی متفاوت هستند. به همین دلیل برای راحتی شما عزیزان، نحوه ثبت سایت در گوگل از طریق هر DNS را در هر دو محیط دایرکت ادمین و سی پنل برای شما توضیح خواهیم داد.
در ادامه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول از طریق DNS را هم در دایرکت ادمین و هم در سی پنل آموزش میدهیم. میتوانید در هر بخش ویدئو مربوط به آن بخش را تماشا کنید و یا اینکه مطالب هر بخش را مطالعه نمایید و با دنبال کردن تصاویر، این کار را یاد بگیرید.
در روش ثبت سایت در گوگل از طریق DNS یا Domain، بهصورت کامل و خودکار تمام پروتکلهای دامنه (https, http, www و ساب دامین ها) پوشش داده میشوند.
فهرست مطالب
آموزش ثبت سایت در گوگل از طریق Domain یا DNS در پنل دایرکت ادمین (ویدئو)
ویدئوی زیر بصورت کامل این فرایند را نمایش میدهد. در صورتی که تمایل به دیدن ویدئو ندارید میتوانید آموزش را با مطالعه ادامه مطلب دنبال کنید.
آموزش تصویری ثبت سایت در سرچ کنسول به کمک پنل دایرکت ادمین و سی پنل
روش کلی کار به این شکل است که باید دامنه را در سرچ کنسول وارد کنید و سپس هاست خود را در آن Verify کنید. verify کردن از طریق هاست کمک ثابت میکند که شما مالک دامنه هستید و یا کسی هستید که به هاست سایت دسترسی دارید. یعنی هر کسی نمیتواند یک دامنه را در سرچ کنسول ثبت کند.
در این آموزش دو گام اول مشترک هستند و گام بعدی در این دو پنل متفاوت است. همه این دو را برای شما تشریح مینماییم.
گام اول: ورود به سرچ کنسول
با حساب کاربری جیمیل خود وارد سرچکنسول شوید. اگر قبلا سایتی در سرچ کنسول ثبت کرده باشید پس به آن دسترسی دارید. کافی است برای اضافه کردن سایت جدید گزینه Add Property را از منوی کشویی بالا سمت چپ فشار دهید.
اگر قبلا سایتی روی سرچ کنسول قرار ندادهاید باید با یک آدرس جیمیل یک حساب در لینک گوگل سرچ کنسول بسازید و سپس تلاش کنید . در هر دو حالت به صفحه زیر خواهید رسید.

در این قسمت دو بخش مجزا را مشاهده مینمایید.
قسمت URL Prefix بخشی است که قبلا هم در سرچ کنسول وجود داشته است. بخش Domain هم قابلیتی است که جدیدا به سرچ کنسول اضافه شده است.
تفاوت این دو چیست؟
در بخش URL Prefix هر دامنهای که وارد کنید فقط همان دامنه در سرچ کنسول ثبت میشود. اگر مثلا زیردامنه یا نسخه دیگری از دامنه وجود داشته باشد باید بصورت جداگانه ثبت شود.
مثلا قبلترها اگر میخواستید هم پروتکل http و هم پروتکل https یک دامنه را در سرچ کنسول ثبت کنید باید جداگانه این کار را انجام میدادید.
ولی بخش Domain این امکان را فراهم آورده که یک دامنه را با تمام مخلفاتش در سرچ کنسول ثبت کنید. کافی است نام دامنه و پسوند آنرا وارد کنید.
گام دوم: وارد کردن نام و پسوند دامنه
آدرس سایت خود را در بخش مربوطه (ترجیحا در بخش Domain) وارد کنید.
دقت داشته باشید که مثلا برای سایت سئوف نیازی به وارد کردن www یا http یا https یا اسامی زیردامنهها نیست. بلکه کافی است seof.ir را وارد کنید و سپس روی گزینه Continue کلیک کنید. تصویر زیر برای شما ظاهر میشود که نشان میدهد باید مالکیت سایت خود را از طریق DNS اثبات کنید. اما چرا؟
از آنجا که سرچ کنسول یک ابزار ارزشمند است و اطلاعات ارزشمندی در اختیار کاربر قرار میدهد فقط باید مالک سایت یا هرکسی که مورد تایید اوست به آن دسترسی داشته باشد. نحوه ثبت سایت در گوگل به شکلی برنامه ریزی شده است که بتوان مالکیت سایت را اثبات کرد.

گام سوم: Verify کردن سایت از طریق وارد کردن DNS Record در هاست
پنل مدیریت هاست شما هر چه که باشد تا اینجای کار باید تمام مراحل گفته شده را انجام دهید.
در این مرحله وارد پنل مدیریت هاست خود شوید و مراحل بعدی را با توجه به نوع پنل خود انجام دهید.
در ادامه باید مالکیت سایت خود را ثابت کنید. در بکار بردن باکس Domain جهت ثبت سایت در گوگل وبمستر، فقط از طریق وارد کردن یک رکورد DNS میتوانید مالکیت خود را ثابت کنید.
Verify کردن مالکیت سایت با وارد کردن DNS Record در سی پنل CPanel
ما بهشدت توصیه میکنیم که از Zone Editor در cPanel برای ایجاد هرگونه تغییر در ضبط منطقه DNS استفاده کنید.
برای این کار:
ابتدا واردهاست سی پنل خود شوید
در زیر Domains in cPanel بر روی Zone Editor کلیک کنید.

از جدول دامنهها، نام دامنهای که میخواهید در سرچ کنسول ثبت کنید را پیدا کنید. در واقع میخواهید رکورد TXT که گوگل به شما داده است را به آن دامنه اضافه کنید.
از ستون عملکردها روی Manage کلیک کنید.

گزینه Add Txt Record را بزنید تا یک رکورد متنی ایجاد شود.
آنچه برای شما باز میشود را در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید.
Name در اینجا همان نام دامنه است، دقت داشته باشد باید بعد از دامنه نقطه بگذارید. در غیر این صورت این روش عمل نخواهد کرد.

در قسمت Record text، متنی را که گوگل سرچ کنسول به شما داده بود و کپی کرده بودید را وارد کنید.
نکته: اگر متن را اشتباه وارد کنید از شما ایراد نمیگیرد، پس با دقت متن را وارد کنید.
وقتی اینها را انجام دادید و آماده شدید، روی Add Record کلیک کنید.
از فهرست کشویی Type گزینه TXT را انتخاب کنید.
رکورد شما با موفقیت ذخیره شد.
اگر درست رکورد DNS را ثبت کرده باشید با پیغام زیر مواجه خواهید شد. تبریک میگوییم! ثبت سایت در گوگل از طریق DNS برای شما با موفقیت انجام شد

Verify کردن مالکیت سایت با وارد کردن DNS Record در پنل دایرکت ادمین
در مرحله قبل یک متن به شما نمایش داده میشود که باید آن را در هاست خود اضافه کنید و Verify انجام دهید. در این روش از DNS Record استفاده میشود. برای این کار:
ابتدا وارد پنل دایرکت ادمین شوید.
به سربرگ Home بروید و در زیربخش Your Account برای دسترسی به مدیریت DNS خود، روی گزینه DNS Management کلیک کنید.

در بخش Add Domain records به بخش Txt بروید.
در باکس خالی سمت چپ آن نام و پسوند دامنه را وارد کنید.
فراموش نکنید که در انتهای نام دامنه خود یک نقطه(.) اضافه کنید.
در باکس خالی سمت راست آن نیز رکوردی که گوگل در سرچ کنسول به شما داده بود و کپی کرده بودید را قرار دهید.
گزینه Add را کلیک کنید.

رکورد DNS شما با موفقیت ثبت شد. حال باید منتظر بمانید تا این رکوردها توسط گوگل دیده شوند.
ممکن است یک الی چند ساعت یا حتی یک روز طول بکشد. بعد از اینکه گوگل این رکوردها را دید باید به سرچ کنسول مراجعه کنید و دکمه Verify را کلیک کنید.
مزایای ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز از طریق DNS یا Domain
این روش فقط یک مزیت دارد آنهم این است که دامنه سایت شما بهصورت کامل در گوگل ایندکس میشود. بهطوری اگر ساب دامین یا ساب دایرکتوری داشته باشید، آنها هم ایندکس میشوند. و احتیاجی به واردکردن دستی آدرس یک صفحه نیست.
مثلاً: shop.seof.ir یا seof.ir/shop تمام قسمتهای مربوط به دامنه شما.
جمع بندی درباره نحوه ثبت سایت در گوگل وبمستر
در این مقاله نحوه ثبت سایت در گوگل وبمستر را تشریح کردیم. برای این کار ابتدا باید دامنه مورد نظر را در سرچ کنسول اضافه نمایید و سپس از طریق DNS در هاست خود ثابت کنید که مالکیت سایت متعلق به شماست. مرحله اول را انجام دهید. برای مرحله دوم بسته به اینکه پنل مدیریتی هاست شما از نوع دایرکت ادمین است یا از نوع سی پنل، ادامه فرایند قدری متفاوت خواهد بود.
از روی آموزش ثبت رکورد در DNS هاست که در این مقاله اشاره شده میتوانید فرایند را ادامه دهید و مراحل را تکمیل نمایید.
این آموزش شامل یک بخش ویدئویی و یک بخش متنی-تصویری میباشد. که میتوانید از هر کدام آنها استفاده نمایید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. برای دیدن دیگر مقاله ها به وبلاگ سایت سئوف سر بزنید.
سلام نقطه یا داتی که آخر اسم دامنه میزاریم برای چیه؟
سلام. متوجه منظورتون نمیشم آخر دامنه دات میذاریم؟
بسیار عالی ممنون از شما
امیدواریم مفید واقع شده باشه
سلام در دایرکت ادمین من اصلا گزینه ای برای dns نداره چی کار باید بکنم؟